Gratis boekhoudsjablonen

Deze gratis boekhoudsjablonen helpen je bij het beheren van de financiële gegevens voor je bedrijf, wat een grote verantwoordelijkheid is. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je nauwkeurig gegevens bijhoudt om financiële overzichten en andere bedrijfsdocumenten te maken, zoals een balans, een winst-en-verliesrekening, kasstroomoverzicht, facturen, pakbonnen, onkostendeclaraties, kilometerrapporten, urenregistratie en meer. Belanghebbenden kunnen zo betere zakelijke beslissingen nemen.

Om snel van start te gaan, is het handig om deze gratis boekhoudsjablonen te gebruiken. Maar welke is het beste voor jou? Er zijn zoveel sjablonen. We hebben een set goed ontworpen gratis boekhoudsjablonen gemaakt. We hebben ze hier toegevoegd voor jou om te downloaden, samen met een beschrijving van het gebruik ervan.

Als je een alles-in-één-oplossing wilt gebruiken, nodigen wij je uit om Boekhouden in Excel uit te proberen. Deze tool maakt boekhoudprocessen nog eenvoudiger en bespaart je veel geld op accountantskosten en boekhoudsoftware.

  • Winst- en verliesrekening
  • Balans
  • Kolommenbalans
  • Debiteurenbeheer
  • Crediteurenbeheer
  • Factuur
  • Pakbon

Download gratis boekhoudsjablonen

Winst- en verliesrekening

gratis boekhoudsjablonen: winst- en verliesrekening boekhoudsjabloon

gratis boekhoudsjabloon xlsxDeze winst- en verliesrekening, of resultatenrekening, toont de financiële prestaties van een onderneming over een bepaalde periode. De winst- en verliesrekening geeft een samenvatting van de omzet, kosten en het netto-resultaat van de onderneming. Gebruik deze gratis winst-en verliesrekening template om jouw winst- en verliesrekening te creëren die alle omzet en kosten weergeeft. Dit sjabloon is geschikt voor bedrijven van elke omvang.


Balans

gratis boekhoudsjablonen - balans boekhoudsjabloon

gratis boekhoudsjabloon xlsxDit balanssjabloon geeft de financiële positie van een bedrijf weer, op een bepaald moment. Gebruik deze balanssjabloon om je activa, passiva (eigen vermogen en schulden) samen te vatten. We hebben ook enkele van de financiële kengetallen opgenomen om de financiële gezondheid van je bedrijf te meten.


Kolommenbalans

gratis boekhoudsjablonen: kolommenbalans boekhoudsjabloon

gratis boekhoudsjabloon xlsxDe kolommenbalans is een boekhoudkundig werkblad waarmee je elk van de stappen van je proefbalans/saldibalans naar de financiële overzichten – de balans en de resultatenrekening – kunt uitvoeren. Dit sjabloon voor de kolommenbalans bevat secties voor debet en credit-bedragen en vooraf ingebouwde formules om de totalen voor elke kolom te berekenen.


Debiteurenbeheer

gratis boekhoudsjablonen: debiteurenbeheer boekhoudsjabloon

gratis boekhoudsjablonen: debiteurenbeheer ouderdomsanalyse boekhoudsjabloon

gratis boekhoudsjabloon xlsxVoor het beheren van de openstaande facturen van je klanten, kun je dit gratis sjabloon voor debiteurenbeheer gebruiken. Met dit sjabloon registreer je de bedragen die verschuldigd zijn aan je bedrijf en verwerk je betalingen die zijn binnengekomen via kas of bank. Als extra is een tabblad opgenomen met een ouderdomsanalyse van de openstaande vorderingen.


Crediteurenbeheer

gratis boekhoudsjablonen: crediteurenbeheer boekhoudsjabloon

gratis boekhoudsjabloon xlsxAankopen op rekeningen voor artikelen zoals voorraad, benodigdheden of apparatuur kunnen resulteren in meerdere maandelijkse betalingen aan verschillende leveranciers of leveranciers. Die betalingen kunnen op verschillende momenten verschuldigd zijn. Met dit gratis crediteurenbeheer-sjabloon kun je bijhouden wat je aan elke partij verschuldigd bent. Het geeft ook een kort overzicht van de totale uitstaande saldi en vervaldata.


Factuur

gratis boehkoudsjablonen: factuur boekhoudsjabloon

gratis boekhoudsjabloon xlsxJe moet facturen maken voor producten die zijn geleverd of diensten die aan je klant zijn verleend. Maak geen fatale fouten door je facturen op te stellen met een tekstverwerker zoals Microsoft Word, want in Word kun je niet automatisch rekenen. Gebruik in plaats daarvan dit gratis factuursjabloon. Dit factuursjabloon berekent automatisch verkoopwaarden, kortingen, btw-bedragen en openstaande bedragen.


Pakbon

gratis boekhoudsjablonen: pakbon boekhoudsjabloon

gratis boekhoudsjabloon xlsxWanneer je producten naar je klanten verzendt, dan wil je een pakbon maken. Met dit gratis pakbonsjabloon kun je er een maken. En het is volledig aanpasbaar aan je eigen behoeften.

De waardering van www.boekhoudeninexcel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 1833 reviews.