26 onmisbare belastingtips voor ondernemers die direct geld opleveren

Laat jij – net zoals veel andere ondernemers – ook honderden euro’s op tafel liggen? Alleen maar omdat je onvoldoende kennis hebt van belastingregels en/of volledig vertrouwt op je boekhouder of accountant?

Veel ondernemers vinden de wereld van belastingen ingewikkeld en saai. Of ze denken dat het (te) veel tijd kost om je erin te verdiepen. Daarom vertrouwen ze dikwijls volledig op hun boekhouder of accountant. De waarheid is dat veel boekhouders en accountants ook niet alles weten. Wat nog vaker voorkomt is dat ze simpelweg vergeten om jou te wijzen op alle (aftrek)mogelijkheden, omdat ze er geen tijd voor hebben. Je bent per slot van rekening slechts een van de vele klanten.

Als je enige moeite doet om je te verdiepen in het Nederlandse belastingsysteem dan ontdek je al gauw tientallen geheimen en mogelijkheden om honderden euro’s te verdienen op je belastingaangiften. Een klein beetje van je tijd kan je veel geld opleveren. Je kunt honderden euro’s verdienen aan inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting, btw en bijdrage zorgverzekeringswet.

Hoe mooi zou het zijn als je een overzichtelijke lijst in handen had die je simpelweg kunt afchecken? Betaal niet te veel belasting! Maar investeer dat geld in je onderneming of besteed het aan je hobby’s, vakantie of familie.

Stel je eens voor dat je ieder jaar € 500 of € 1.000 extra te besteden hebt voor marketing. Hoeveel extra klanten en omzet levert jou dit dan op over 5 jaar? Ik zet het even in perspectief voor je. Als je die extra € 500 besteedt aan Facebook-advertenties, zou je dan één nieuwe klant kunnen krijgen? Als die ene nieuwe klant een abonnement koopt van € 29 per maand dan levert hij maar liefst € 1.740 op over 5 jaar.

Ik spendeerde tientallen uren om al deze belastingtips te verzamelen en op een rijtje te zetten op een manier die ook jij begrijpt en direct kunt toepassen. Deze belastinggeheimen wil ik graag met je delen en daarom heb ik deze online training gemaakt.

Aan het einde van deze online training:

 • Ken je 26 onmisbare belastingtips waarmee je direct geld verdient. Ook als je al je aangifte hebt ingediend!
 • Weet je hoe je de tips moet (laten) uitvoeren en/of verwerken in je boekhouding of belastingaangifte.
 • Kun je zelf de effecten van de belastingtips eenvoudig en nauwkeurig uitrekenen, zodat je precies ziet wat het oplevert.

26 belastingtips voor ondernemers

Ga naar de training >

Waarom moet je deze training absoluut volgen?

Met deze training:

 • Verdien je honderden euro’s aan belastingvoordeel. Extra geld dat je kunt gebruiken voor marketingactiviteiten die je meer klanten opleveren.
 • Weet je precies hoeveel belasting je uiteindelijk moet betalen, zodat je niet meer bang hoeft te zijn voor die blauwe envelop. Je weet immers precies wat erin staat.
 • Krijg je inzicht hoe het Nederlands belastingsysteem werkt en weet je precies waar ook jij nog geld kunt verdienen.

Wat krijg je bij de training Onmisbare belastingtips?

 • Online training met 26 onmisbare belastingtips die ook jij direct kunt toepassen. En maak je geen zorgen. Ik leg ze op een simpele manier uit. Zelfs je nichtje van 10 begrijpt dit.
 • Alle tips als pdf en een e-boek met alle tips in één bundel, zodat je ze nog eens rustig kunt nalezen.
 • Een praktische checklist voor jou en/of je boekhouder/accountant.
 • De belastingtips calculator: hét praktische rekenmodel waarmee je exact uitrekent hoeveel je verdient met deze tips en hoeveel belasting je (uiteindelijk nog) moet betalen.
 • Handige rekentools (t.w.v. € 113) om alles exact uit te rekenen, zoals afschrijvingen, investeringsaftrek, oudedags­reserve, belasting­middeling, belastingdruk, financial lease bedragen, btw-aangifte, voorziening dubieuze debiteuren…

26 onmisbare belastingtips

Ga naar de training >

Speciaal aanbod

Omdat het zo dicht bij mijn hart is om andere mensen te helpen om financieel bewust te ondernemen. Wil ik dat zo veel mogelijk van jullie meedoen. Vind je het goed dat ik daarom iets speciaals doe? Deze training “Onmisbare belastingtips voor ondernemers” is nieuw en als je nu beslist om je aan te melden dan betaal je geen € 297 maar slechts € 147 – dus 51% korting!

En weet je wat? Als klap op de vuurpijl krijg je ook mijn e-boek én het luisterboek “Financiën voor managers en ondernemers in 60 minuten” (t.w.v. € 25).

Ga naar de training >

Veel gestelde vragen over deze onmisbare belastingtips

Kan ik echt zo veel verdienen met deze tips?
Ja, uit onderzoek blijkt dat veel ondernemers (en ook hun boekhouders) simpelweg dingen vergeten. Is het niet handig dat je nu een complete checklist hebt? Uiteraard zal de ene tip meer opleveren voor de een dan voor de ander.

Mijn accountant doet dit toch allemaal al?
Als je geluk hebt misschien. Vergeet niet dat die boekhouder of accountant zijn aandacht moet verdelen over ál zijn klanten. Hoe meer klanten hij heeft, hoe minder tijd hij voor jou heeft. Maak daarom een afspraak en loop samen alle belastingtips door. Grote kans dat er nog wat te verdienen valt.

Ik en net gestart of heb nog geen onderneming. En nu?
Dan heb je juist een enorm groot voordeel, want jij bent direct vanaf het begin van je onderneming op de hoogte van de belangrijkste belastingtips.

Dit klinkt ingewikkeld. Is het echt moeilijk?
Nee, want alle belastingtips zijn kort en bondig geschreven in een taal die iedereen begrijpt. En je krijgt bij iedere tip een checklist, actieplan en/of rekenmodel om er mee aan de slag te gaan.

Ik heb de belastingaangifte al gedaan. Komen deze tips niet te laat?
Nee hoor. Zo lang de Belastingdienst jouw aangifte nog niet heeft afgerond kun je gewoon een nieuwe aangifte indienen. Ook nog die van 2018! Login bij de Belastingdienst, pas je cijfers aan en dien de herziene aangifte in.

Ik heb geen geld. Wat doe ik nu?
Het geld wat je met deze tips verdient is vermoedelijk meer dan je voor deze training betaalt. De tips verdienen zichzelf terug!

Belastingtips voorbeeld

Dit zijn de 26 onmisbare belastingtips

Dit zijn de 26 onmisbare belastingtips in willekeurige volgorde. De ene tip kan je meer opleveren dan de andere. Tijdens de training krijg je een kort en helder uitleg hoe je deze tip toepast en hoe je het voordeel uitrekent met de belastingtip calculator. Iedere tip is voorzien van een actieplan, checklist en/of rekentool.

 1. Verdiep je in het belastingsysteem
  Als je minder belasting wilt betalen, dan moet je als eerste het Nederlandse belastingsysteem enigszins doorgronden. Als je weet hoe belasting geheven wordt, dan weet je ook waar je eventueel wat kunt verdienen.
 2. Schrijf willekeurig af
  Door versneld af te schrijven (willekeurig) verlaag je de winst van je onderneming, waardoor je minder belasting betaalt. Ontdek wanneer je hiervan gebruik mag maken.
 3. Vorm voorzieningen voor verwachte uitgaven
  Komen er volgend jaar grote uitgaven op je af voor zaken die zich dit jaar of eerder hebben voorgedaan? Dan kun je dit jaar nog een zogenaamde voorziening vormen voor deze uitgaven.
 4. Boek ook de aanloopkosten vóór de start van de onderneming
  Alle kosten die je maakt vóór de officiële start van de onderneming (inschrijving Kamer van Koophandel) mag je ook aftrekken van de winst.
 5. Word geen bank, factureer iets later
  Iets later factureren kan soms slim zijn. Dit geldt zeker voor kleine ondernemers die goed op hun liquiditeit moeten letten.
 6. Ga zorgvuldig met voorraden om
  Het houden van voorraden brengt risico’s met zich mee. Beperk de risico’s door zorgvuldig met voorraden om te springen.
 7. Vervroeg je investeringen
  Bestel je nieuwe MacBook Pro met 33% korting door de investering juist nu te doen in plaats van volgend jaar. Deze tip wordt vaak vergeten. Ook door accountants!
 8. Voorkom een suppletieaangifte en/of naheffingsaanslag
  Vermijd een suppletieaangifte en/of naheffingsaanslag door extra goed op te letten bij de laatste btw-aangifte van het jaar.
 9. Boek de afschrijvingen op bedrijfsmiddelen
  Vergeet niet om de afschrijvingen te boeken, want je winst blijft anders te hoog, waardoor je meer belasting betaalt. Lees hieronder wat je moet doen.
 10. Declareer zakelijke kilometers van je privéauto
  Breng de zakelijk gereden kilometers met je privéauto in rekening bij je onderneming. En check ook even onze andere tips over de kosten van je privéauto.
 11. Voorkom fiscale bijtelling met een rittenadministratie
  Word geen dief van je eigen portemonnee en voorkom liquiditeitsproblemen. Als jouw liquiditeit hoe toelaat, dan kun je beter belasting vooruitbetalen via een voorlopige aanslag. Het scheelt veel rente.
 12. Bereken de juiste fiscale bijtelling
  Rijd je privé met een auto van jouw onderneming? Dan moet je een bedrag bij de winst tellen voor het privégebruik, tenzij je kunt aantonen dat je op jaarbasis niet meer dan 500 kilometer privé hebt gereden.
 13. Houd een sluitende rittenadministratie bij
  Het primaire doel van het bijhouden van een rittenadministratie is het ontwijken van de fiscale bijtelling voor de zakelijke auto als je minder dan 500 kilometer per jaar privé rijdt met de zakelijke auto.
 14. Vorder de btw terug op brandstof en onderhoud van je privéauto
  Als je de privéauto ook zakelijk gebruikt, mag je de btw op brandstof en onderhoud aftrekken voor het zakelijke deel.
 15. Doe maandelijks btw-aangifte
  Doe maandelijks btw-aangifte als je na iedere btw-aangifte geld terugkrijgt.
 16. Combineer producten met verschillende btw-tarieven
  Verkoop meer diensten met een laag btw-tarief en geef korting op producten met een hoog btw-tarief.
 17. Bereken het optimale DGA-salaris
  Als DGA (Directeur Groot Aandeelhouder) kan je je eigen jaarinkomen bepalen. Maar hierbij moet je wel rekening houden met enkele voorwaarden.
 18. Maak gebruik van de kleineondernemersregeling
  Een eenmanszaak of vof kan in aanmerking komen voor de kleine ondernemingsregeling (KOR) als de verschuldigde btw na aftrek van voorbelasting € 1.883 (2019) is of minder.
 19. Houd een goede urenadministratie bij
  De urenadministratie houd je bij om in aanmerking te komen voor diverse fiscale voordelen. Een urenadministratie helpt ook bij het bepalen van je prijzen.
 20. Laat je partner meewerken
  Als je (fiscale) partner meewerkt in je bedrijf dan zijn er drie mogelijkheden om hem of haar te belonen. Bijvoorbeeld als je partner de administratie doet of de receptie bemant.
 21. Koop een oldtimer
  Wil je minder bijtelling, maar wil je wel de zakelijke autokosten kunnen aftrekken, omdat je veel rijdt? Koop dan een oldtimer.
 22. Kies voor net operational lease
  Je kunt een voordeel behalen als je kiest voor net operational lease in plaats van financial lease of operational lease. Ontdek hoe.
 23. Controleer btw-nummers van buitenlandse ondernemers
  Controleer het btw-nummer van de klant op de site van de Belastingdienst. Als achteraf blijkt dat de klant toch geen ondernemer is moet je wel de btw afdragen terwijl je deze niet ontvangen hebt.
 24. Zorg dat je vanaf de start winst maakt
  Als starter mag je de eerste drie jaar de zelfstandigenaftrek verhogen met € 2.123 (2019). Als je geen winst maakt, dan heb je niks aan deze aftrekpost. Ontdek ook hoe je jouw winst verbetert.
 25. Doe een dotatie oudedagsreserve
  Gebruik de oudedagsreserve om een ‘pensioen’ op te bouwen en betaal nu minder belasting.
 26. Check of je nog geld terugkrijgt door middeling
  Heb je sterk wisselende inkomsten? Bereken dan of je in aanmerking komt voor een belastingteruggaaf via belastingmiddeling.Vraag uitstel van aangifte aan via een belastingadviseur
  Alleen een belastingadviseur met een beconnummer kan maximaal 12 maanden uitstel aanvragen. Als je weet wat de winst van 2019 wordt, dan kun je de winst van 2018 optimaliseren, zodat je over beide jaren zo weinig mogelijk belasting betaalt.

  Loop deze lijst door met je accountant
  Tot slot, ga met deze lijst naar je accountant en vraag wat voor jou van toepassing is. Grote kans dat hij/zij wat is vergeten…

Plaats een reactie

De waardering van www.boekhoudeninexcel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 1854 reviews.