Balans

Balans en Winst- en verliesrekeningBoekhouden in Excel maakt zowel de winst- en verliesrekening als de balans automatisch aan. Hieronder staan de balans en winst- en verliesrekening op het meest verdichte (hoogste) niveau. Let op. We volgen hier het boekhoudprincipe waarbij in de winst- en verliesrekening negatieve bedragen gelijk zijn aan credit en positieve bedragen gelijk zijn aan debet. Dit betekent dat het resultaat een winst voor stelt als dat een negatief getal weergeeft. Don’t worry! We presenteren deze cijfers ook nog normaal bij de klassieke balans en bij de vergelijking met vorig jaar en het budget. Maar je boekhouder/accountant is wel blij met onderstaande opstelling.

P.S. Zoek je een gratis sjabloon om een balans in Excel op te stellen? Neem dan hier even een kijkje.


Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.

Balans en winst- en verliesrekening verdicht

Dit is de balans en winst- en verliesrekening op het hoogste niveau. Je ziet ook wat de bronnen (dagboeken) zijn van alle boekingen en in welk kwartaal ze hebben plaatsgevonden. Dit helpt bij de analyse van je cijfers.

Balans en Winst- en verliesrekening - verdicht

Balans en winst- en verliesrekening uitgebreid

Hieronder staan de balans en winst- en verliesrekening op een meer gedetailleerd niveau.

Balans en Winst- en verliesrekening - uitgebreid

Klassieke balans en winst- en verliesrekening

Tot slot een balans en winst- en verliesrekening  op de traditionele manier waarbij de bezittingen links staan (activa/debet) en de schulden en het eigen vermogen rechts (passiva/credit). Tevens zijn in dit overzicht de belangrijkste kengetallen opgenomen.

Balans en Winst- en verliesrekening - klassiek

De waardering van www.boekhoudeninexcel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 1833 reviews.