[UPDATE] Boekhouden in Excel 5.1

Vandaag hebben Boekhouden in Excel 5.1 uitgebracht. In dit blogartikel lees je welke wijzigingen zijn aangebracht en hoe jij kunt updaten naar de nieuwste versie.

Boekhouden in Excel 5.1 PC

BELANGRIJKSTE WIJZIGINGEN

Hieronder volgt een korte toelichting op de belangrijkste veranderingen en/of bekijk de demonstratievideo van Boekhouden in Excel 5.1 onderaan.

1. Gebroken boekjaar

De belangrijkste wijziging is de ondersteuning voor een gebroken boekjaar. Het boekjaar van veel organisaties is niet altijd gelijk aan een kalenderjaar. Vanaf nu kun je met een simpele aanpassing bij Instellingen de eerste maand van het boekjaar instellen. Bijvoorbeeld: 4 als je boekjaar begint op 1 april. Verenigingen kennen dikwijls een boekjaar die begint vanaf 1 augustus. Vul dan een 8 in bij Eerste maand boekjaar. Het voordeel van deze aanpassing is dat periode 1 in de rapportages nu gelijk is aan april of augustus en niet meer standaard de maand januari.

Boekhouden in Excel 5.1 Gebroken boekjaar

2. Btw-overzicht verbeteringen

Het btw-overzicht ondersteunt nu ook rubriek 2a ‘Leveringen/diensten waarbij de omzetbelasting naar u is verlegd’. Bij het vastleggen van je inkoopfacturen kun je vanaf nu aangeven of er sprake is van verlegde btw.

Daarnaast houden we bij de berekening van de KOR (kleineondernemersregeling) nu ook rekening met inkopen uit het buitenland.

Btw aangifte Boekhouden in Excel 5.1

3. Saldoselectie in saldibalans en beginbalans voorstel

Om snel alleen de rekening te selecteren die een saldo bevatten hebben we nu een handige selectietool toegevoegd. Voorheen moest je in een filter getallen selecteren en deselecteren. Nu hoef je alleen maar ‘Saldo’ in de dropdown te kiezen.

Saldoselectie Boekhouden in Excel 5.1

4. Dropdowns bevatten geen onnodige cellen meer

Als je een klant, leverancier, product/dienst, project of factuurnummer selecteert uit de dropdownlijst dan toont deze lijst geen onnodige cellen met lege regels meer.

Oud Nieuw

Alle andere wijzigingen lees je bij Versiebeheer.

DEMONSTRATIEVIDEO 5.1

Bekijk onderstaande video waarin alle wijzigingen getoond worden.

DEMONSTRATIE EXCEL WORKX UPDATE TOOL

Bekijk in deze video hoe je jouw gegevens razendsnel en geheel automatisch overzet in de nieuwste versie van Boekhouden in Excel.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Moet ik opnieuw betalen voor deze update?

Nee, alle updates van Boekhouden in Excel zijn gratis zolang je een geldige licentie hebt.

Hoe moet ik de nieuwe versie downloaden?

Vanaf nu kun je versie 5.1 downloaden via het ledengedeelte van de website of bij jouw downloads in je account. Als je meer dan het standaard aantal regels denkt nodig te hebben, download dan de extra grote variant (met dubbel aantal regels).

Moet ik een nieuwe activatiecode aanvragen voor versie 5.1?

Nee, je kunt gewoon je oude activatiecode gebruiken. Je hoeft geen nieuwe activatiecode aan te vragen.

En mijn maatwerk dan?

Maatwerk wat je in het verleden hebt laten doen, wordt niet automatisch overgenomen. Dit moet je wederom aanvragen en afrekenen of je kunt jouw oude versie blijven gebruiken.

Hoe neem ik versie 5.1 in gebruik?

De meeste mensen stappen per 1/1 over op een nieuwe versie, omdat je dan alleen de vaste gegevens hoeft over te nemen: klanten, leveranciers, producten & diensten, projecten, instellingen en eventueel jouw aangepaste rekeningschema. Maar dankzij de gratis ExcelWorkx Update Tool kun je nu altijd tussendoor overstappen.

Hoe zet ik mijn gegevens over?

Heel makkelijk. Gebruik de nieuwe gratis ExcelWorkx Update Tool. Selecteer je oude bestand met gegevens, selecteer je nieuwe lege template en druk op de kopieerknop.

Ben je eigenwijs en wil je desondanks toch handmatig je gegevens overzetten? Selecteer de gegevens van de witte cellen in een tabblad, bijvoorbeeld de cellen D10 t/m W23 van het tabblad Klanten, rechtermuisklik, kies Kopiëren (of ctrl-C), ga naar cel D10 van het tabblad Klanten in versie 5.1, rechtsklik en HEEL BELANGRIJK! Kies Plakken speciaal, Waarden. Doe dit voor alle groepen van witte cellen per tabblad.

Kunnen jullie dit voor me doen?

Voor een kleine vergoeding van € 50 zetten wij jouw administratie over in de nieuwste versie. We zetten dan ook de door jou aangepaste factuursjabloon over. Bestel dan dit maatwerk.

VERZOEK/IDEEËN?

Kun je deze update waarderen of heb je nog ideeën? Laat s.v.p. hieronder weten wat je ervan vindt. Dat vinden we erg leuk om te lezen en zullen er ook op antwoorden.

6 gedachten over “[UPDATE] Boekhouden in Excel 5.1”

 1. Is het mogelijk om in de saldibalans een drop doen te maken per rekening. Zodat je op die manier snel kan kijken of alles wel goed geboekt is. En op de juiste rekening

  Of misschien ook bij de btw berekenng

  Beantwoorden
  • Helaas kun je geen zogenaamde grootboekmutatiekaarten maken. Wat dichtbij komt is het volgende:
   1) Kijk in de saldibalans via welke dagboeken er mutaties op de betreffende grootboekrekening plaatsvinden
   2) Filter dan in deze dagboeken op het grootboeknummer, zodat je snel alle transacties ziet.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

De waardering van www.boekhoudeninexcel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 1810 reviews.