Update Boekhouden in Excel, versie 2.1

Op 27 maart is de update Boekhouden in Excel versie 2.1 uitgekomen. Voor een overzicht van alle wijzigingen kijk dan even bij Versiebeheer.

In versie 2.1 wordt de offerte op slimme wijze geïntroduceerd. In het verkoopboek geef je dan aan of die regel een factuur of offerte is. Vul je niks in dan gaat het systeem er automatisch vanuit dat het een factuur is. Kies je voor Offerte, dan worden de bedragen niet doorgerekend in de administratie. Wordt de offerte een verkoop? Wijzig dan eenvoudig Offerte in Factuur, pas de (factuur)datum aan, en je factuur is direct klaar. Geen dubbele invoer dus. Hieronder staat een kleine weergave van het verkoopboek met de optie Offerte of Factuur.

Update Boekhouden in Excel

Tevens zijn buitenlandse omzetrekeningen toegevoegd en gekoppeld met de BTW-aangifte.

Ook zijn knoppen naar de banken, kas en memo toegevoegd aan het topmenu.

Update Boekhouden in Excel - nieuwe top menu

Andere belangrijke wijzigingen zijn de extra controles die zijn ingebouwd in bank en kas. Als je een inkoopfactuur betaalt dan boek je dit op 1600 Crediteuren. Vergeet je daarbij een inkoopfactuur te selecteren, dan geeft het systeem een waarschuwing. Vul je een inkoopfactuur in en gebruik je niet rekening 1600 Crediteuren dan wordt eveneens een foutmelding gepresenteerd. Hetzelfde geldt voor Debiteuren en verkoopfacturen. Zo ontstaan er (bijna) geen verschillen meer bij de checks.

In de kolom Check zie je dan bijvoorbeeld onderstaande melding:

foutmeldingen De facturen zijn wat flexibeler gemaakt. Heb je bij jouw klantgegevens de kolom T.a.v. niet ingevuld, dan verschijnt dit ook niet op de factuur. Is de kolom Land ingevuld, dan verschijnt die ook op de factuur.

IBAN en BIC zijn toegevoegd bij Instellingen om mee te gaan met de bankvoorschriften.

En vanaf nu kun je het factuurnummer laten voorafgaan door een prefix en je kunt nog een code achter de factuur meegeven (de suffix).

Boekhouden in Excel is weer helemaal aangepast aan de tijd.

Tevens is er een video gemaakt waarin je alle nieuw functionaliteiten van Boekhouden in Excel uitgelegd krijgt.

Hebben jullie nog wensen? Stuur dan s.v.p. een email naar info@boekhoudeninexcel.nl

Plaats een reactie

De waardering van www.boekhoudeninexcel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 1837 reviews.