Update Boekhouden in Excel, versie 2.12

Op verzoek van klanten hebben we enkele uitbreidingen en verbeteringen aangebracht in Boekhouden in Excel. Versie 2.12 hebben we daarom uitgebracht. Het is niet noodzakelijk om te upgraden naar deze versie. Alleen als je gebruik wilt maken van de nieuwe functionaliteiten dan moet je je administratie even over (laten) zetten.

De belangrijkste wijziging is de automatische koppeling van rubriek 3a en 3b van de aangifte omzetbelasting met de daarbij behorende grootboekrekeningen welke zijn toegevoegd, te weten:

[unordered_list style=”green-dot”]
  • 1550 BTW Import binnen EU: gekoppeld aan rubriek 3b
  • 1555 BTW Import buiten EU: gekoppeld aan rubriek 3a
[/unordered_list]

Verbeteringen in versie 2.12

[unordered_list style=”tick”]
  • BTW Import binnen en buiten EU opgenomen en gekoppeld aan rubrieken 3a en 3b van de aangifte omzetbelasting
  • Leveradres opgenomen in klantgegevens. Dit adres verschijnt op de pakbon als dit adres is ingevuld bij klantgegevens. Is het leveradres niet ingevuld dan verschijnt het factuuradres op de pakbon.
  • Aan het verkoopboek en inkoopboek is een vrij veld toegevoegd, welke je naar eigen inzicht kunt gebruiken. Bijvoorbeeld voor een projectcode of het BTW-nummer t.b.v. de ICP-opgave.
[/unordered_list]

Als je goederen of diensten importeert vanuit het buitenland dan kun je een factuur zonder BTW krijgen als je jouw BTW-nummer aan de leverancier verstrekt. De BTW wordt hiermee naar jou verlegd. Je moet dan zelf de BTW afdragen aan de fiscus. Tegelijkertijd kun je ook de BTW weer aftrekken via de voorbelasting. Grote voordeel is dat je de BTW kunt aftrekken, anders krijg je een factuur inclusief BTW die je moet betalen. De BTW-teruggave uit het buiteland is een veel grotere opgave.

Je moet dan wel even deze BTW import apart boeken, zoals onderstaand voorbeeld:

BTW import binnen EU

Wil je ook nog graag iets gewijzigd zien in Boekhouden in Excel? Laat het ons weten!

[fbshare type=”button_count” width=”120 float=”left”][fblike style=”button_count” float=”left” showfaces=”false” width=”120″ verb=”like” font=”arial” locale=”nl_NL”][twitter style=”horizontal” width=”120″ source=”#boekhoudenexcel” hashtag=”#boekhouden #excel” text=”Doe zelf je boekhouding eenvoudig in Excel!” float=”left” lang=”nl”][google_plusone size=”medium” width=”120″ float=”left” annotation=”bubble” language=”Dutch”]

 

1 gedachte over “Update Boekhouden in Excel, versie 2.12”

  1. Voor de prijs een zeer handig pakket. Al mijn ‘oude boekhoudkundige spreadsheets’ zijn nu in een bestand samengevoegd. Handig facturen en offertes maken, zeer snelle service bij vragen of problemen, handige overzichten, goede instructie video’s en een prima synchronisatie met mijn bankrekening. Wie weet, wat ik op een gegeven moment nog meer ga ontdekken 😉
    Vanwege het ontbreken van een database is het wel onhandig om midden in het jaar een versie upgrade te doen, want dan dien je je administratie over te zetten. Kost toch altijd meer tijd dan je zou wensen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

De waardering van www.boekhoudeninexcel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 1854 reviews.