[UPDATE] Uitbreiding naar 4 banken

We hebben een update uitgebracht van Boekhouden in Excel. De nieuwste versie 3.01 is nu te downloaden in het ledengedeelte van de website. De update bevat één grote uitbreiding en enkele verbeteringen:

 • Uitbreiding aantal banken van twee naar vier
 • Tonen openstaand saldo van de factuur bij de banken i.p.v. factuurbedrag
 • Uitbreiding alternatieve handelsnamen van een naar vijf
 • Extra controle BTW-aangifte: aansluiting omzet

Uitbreiding aantal banken naar vier

Het aantal dagboeken voor banken is uitgebreid van twee naar vier. Je kunt nu 4 verschillende bankrekeningen downloaden en verwerken in Boekhouden in Excel versie 3.01. Daarom hebben we het hoofdmenu enigszins aangepast. Je kunt de dagboeken Bank 3 en Bank 4 ook gebruiken voor de spaarrekeningen van jouw onderneming. De namen van de grootboekrekeningen pas je aan bij Instellingen.

Menu versie 3.01

Bank toont openstaand saldo van de factuur

De banken tonen nu het openstaand saldo van een factuur (in plaats van het factuurbedrag) zodra je een factuur selecteert. Dit is handiger. Je ziet na het boeken direct hoeveel er nog open staat.

Bank toont openstaand saldo

5 alternatieve handelsnamen

Het aantal alternatieve handelsnamen is uitgebreid van een naar vijf. Veel ondernemingen gebruiken meerdere merken/handelsnamen. Bij de facturen kun je nu kiezen welke handelsnaam op de factuur moet worden afgedrukt.

Bij Instellingen voer je de alternatieve handelsnamen in.

5 alternatieve handelsnamen

Bij de factuur selecteer je de handelsnaam. Standaard wordt de bedrijfsnaam afgedrukt,

5 alternatieve handelsnamen dropdown

Extra controle BTW-aangifte: aansluiting omzet

Het aantal checks is uitgebreid met controle op de aansluiting van de omzet volgens de saldibalans en de omzet uit de aangifte omzetbelasting. Er ontstaan soms verschillen als je in het verkoopboek bijvoorbeeld 6% BTW selecteert en de omzet boekt op Omzet BTW hoog. De controle is uit te breiden met meerdere rekeningnummers als je een splitsing maakt in jouw omzet.

Check-omzet-btw-aangifte

Laat weten wat je van de update vindt

We horen graag wat je van deze update vindt. Laat s.v.p. hieronder een reactie achter.

Download nu versie 3.01

Log in op de website en download nu de nieuwste versie van Boekhouden in Excel. Geheel gratis voor leden!

Jouw administratie overzetten in de nieuwste versie

Als je nog dit jaar de nieuwste versie wilt gaan gebruiken, dan moet je de gegevens uit de oude sheet overzetten. In enkele minuten kopieer en plak je de inhoud van de witte cellen in de nieuwe versie. Let op! Gebruik alleen Plakken Speciaal, Waarden.

Werk in deze volgorde:

Licentie – Instellingen – Rekeningschema (1) – Klanten – Leveranciers – Voorraad – Verkoop – Inkoop (2) – Bank 1 en 2 – Kas – Memo.

(1) Alleen als je die gewijzigd hebt
(2) Vanaf versie 3.0 moet je in het inkoopboek numerieke cijfers gebruiken, bijv. 20140001. Gebruik je bijvoorbeeld I14001, verwijder dan de I. Dit gaat het snelst door a) de cellen even in een andere sheet te kopiëren, dan b) de I te vervangen door niks met Zoeken en vervangen en tot slot 3) de nieuwe factuurnummers te plakken (speciaal, waarden) in de nieuwe sheet.
 

Hulp nodig bij het overzetten?

Voor een kleine vergoeding zetten wij graag jouw administratie over in de nieuwste versie van Boekhouden in Excel.

Ja, zet mijn administratie s.v.p. over in de nieuwste versie

Veel plezier met deze nieuwe versie!

3 gedachten over “[UPDATE] Uitbreiding naar 4 banken”

 1. Ziet er goed uit.

  Ik zou nog graag de 4 banken zien in het hoofdmenu en ik zou daar de naam van de rekening in willen zien ipv Bank 1 t/m 4.

  groet
  Jan Everts

  Beantwoorden
  • De banken staan in het hoofdmenu, maar ik heb ze bewust (nog) niet in het kleine menu bovenaan ieder tabblad gezet. De meeste klanten gebruiken maar 1 rekening. Je kunt de namen van de rekening aanpassen in het rekeningschema. De namen van de knoppen in het menu zijn helaas niet koppelbaar met een formule.

   Beantwoorden
 2. Dit wordt voor mij het 3e jaar dat ik Boekhouden in Excel gebruik voor mijn gehele administratie. Ook deze nieuwe versie brengt weer enkele mooie verbeteringen met zich mee. Ik ga er weer met veel plezier mee aan het werk!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

De waardering van www.boekhoudeninexcel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 1809 reviews.