Aangifte inkomstenbelasting doen vanaf 1 maart 2015

Belastingaangifte 2014: vanaf 1 maart

Je kunt vanaf 1 maart 2015 aangifte inkomstenbelasting doen over het boekjaar 2014 via het aangifteprogramma van de Belastingdienst. Dat lukt nog niet in januari en februari, omdat

[ordered_list style=”lower-alpha”]

  1. het aangifteprogramma nog niet beschikbaar is en
  2. de belastingdienst nog niet alle gegevens heeft verwerkt (voor de vooraf ingevulde aangifte).

[/ordered_list]

Vanaf 1 maart kun je weer gebruikmaken van de vooraf ingevulde aangifte. De Belastingdienst heeft dan een groot aantal gegevens al voor je ingevuld. Het is wel belangrijk dat je deze gegevens nog controleert en aanvult. Als ondernemer maak je gebruik van het aangifteprogramma voor ondernemers, welke je moet downloaden via de website van de Belastingdienst. Hiervoor moet je eerst inloggen als ondernemer. En die aangifte wordt helaas niet vooraf ingevuld.

Belastingdienst blauwe envelop

Maak handig gebruik van de gegevens van jouw partner

Zelf gebruik ik een handige truc om de vooraf ingevulde gegevens op te halen met de gegevens van mijn vrouw. Alle aanvullende gegevens zoals WOZ-waarde, spaargelden etc. hoef ik dan alleen nog maar te controleren en met de IB-bijlagen van de Jaarrekening in Excel vul ik dan eenvoudig de Balans en Winst- en verliesrekening van mijn onderneming.

In 2015 tot 1 mei de tijd

In 2015 heb je tot 1 mei de tijd om aangifte te doen. Doe je in maart aangifte? Dan krijg je voor 1 juli bericht van de Belastingdienst. Doe je aangifte tussen 1 april en 1 mei? Dan probeert de Belastingdienst je ook voor 1 juli bericht te sturen.

Je moet aangifte doen als je van de Belastingdienst een aangiftebrief ontvangt. Je ontvangt deze aangiftebrieven 2014 van 21 januari tot en met eind februari 2015. Ontvang je geen aangiftebrief? Controleer dan of je misschien toch belasting terugkrijgt. Zou dat de reden zijn waarom je geen aangiftebrief hebt ontvangen?

Hulp nodig bij jouw aangifte?

Heb je hulp nodig bij jouw aangifte inkomstenbelasting? Kies dan voor de All Inclusive Edition van Boekhouden in Excel. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@boekhoudeninexcel.nl. We helpen je graag verder op weg!

De waardering van www.boekhoudeninexcel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 1837 reviews.