Aangifte inkomstenbelasting wordt makkelijker

De sheet Jaarrekening in Excel hebben wij verbeterd. Van gebruikers kregen wij te horen dat ze problemen hadden bij het invullen van de aangifte inkomstenbelasting. De rubrieken zoals de belastingdienst ze hanteert komen niet overeen met Boekhouden in Excel.

Jaarrekening in Excel verbeterd

Daarom hebben we vier extra werkbladen toegevoegd met daarin de winst- en verliesrekening en de balans gespecificeerd zoals de belastingdienst ze graag wenst. De aangifte inkomstenbelasting wordt hiermee stukken makkelijker. Bij het invullen van de winst- en verliesrekening en de balans hoef je alleen nog maar de getallen één op één over te nemen.

Winst- en verliesrekening

Hieronder staat de opstelling van de Winst- en verliesrekening conform de indeling van de belastingdienst. Je kunt de sheet eenvoudig uitklappen en dan krijg je de subindeling te zien zoals je bij de aangifte inkomstenbelasting ziet.

Winst- en verliesrekening conform aangifte inkomstenbelasting

Winst- en verliesrekening belastingdienst

 

Balans – Activa

Hieronder staat de opstelling van de Activa conform de indeling van de belastingdienst. In dit voorbeeld zie je dat de sheet al is uitgeklapt, zodat je exacte regels van de aangifte inkomstenbelasting ziet.

Activa conform aangifte inkomstenbelasting

Activa belastingdienst

Balans – Passiva

Hieronder staat de opstelling van de Passiva conform de indeling van de belastingdienst.

Passiva conform aangifte inkomstenbelasting

Passiva belastingdienst

Extra informatie voor Box 1

Ook hebben we het invullen van de overige informatie van box 1 eenvoudiger gemaakt. Daar waar we een koppeling in het grootboek konden leggen hebben we een overzicht gemaakt.

Box 1 conform aangifte inkomstenbelasting

Box 1 specificatie belastingdienst

De Jaarrekening in Excel wordt als bonus bijgevoegd bij de Premium Edition of hoger. De sheet is te downloaden in het ledengedeelte van de website onder de knop Premium. Wil je upgraden naar een hogere editie? Laat het ons dan weten.

Wat vind je van deze verbeteringen? Laat het hieronder weten s.v.p.

 

 

 

Plaats een reactie

De waardering van www.boekhoudeninexcel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 1837 reviews.