Aangifte omzetbelasting corrigeren voor nagekomen facturen

Soms kom je nog een factuur tegen die nog betrekking heeft op een voorgaande periode. Je boekt de factuur dan netjes op de factuurdatum in. Maar omdat die datum in een voorgaande periode ligt, wordt de factuur ook meegeteld bij de BTW-aangifte van diezelfde voorgaande periode.

Echter je hebt voor die periode al je aangifte omzetbelasting gedaan. Je wilt natuurlijk wel dat de BTW-aangiften aansluiten met je administratie.

Met behulp van deze handige sheet corrigeer je dus de aangifte van het vierde kwartaal, zodat het totaal van alle aangiften weer netjes aansluit met je administratie.

Het werkt heel simpel.

Je neemt de totalen van je administratie en trekt daar de aangegeven bedragen van de drie voorgaande kwartalen vanaf. De sheet rekent het verschil uit en dat is dan je aangifte voor het vierde kwartaal.

Natuurlijk kun je dit ook al in de loop van het jaar toepassen. Als je bijvoorbeeld de aangifte van het 1e kwartaal al hebt gedaan en in mei ontdek je nog een inkoopfactuur van maart in je la. Vul dan alleen de werkelijke aangifte van het 1e kwartaal in en neem de optelsom van het 1e en 2e kwartaal volgens je administratie en zet die in de totaalkolom. Het saldo wordt uitgerekend achter de totalen bij Aangifte 4e kwartaal. Maar die getallen neem je dan over bij de aangifte voor het 2e kwartaal. Zo sluiten je aangiften weer netjes aan met je administratie op totaalniveau.

Deze sheet is onderdeel van de Ondernemen Toolkit en is vanaf nu ook terug te vinden in het ledengedeelte voor Premium klanten of hoger.BTW aangifte 4e kwartaal

Plaats een reactie

De waardering van www.boekhoudeninexcel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 1854 reviews.