Let op bij de laatste aangifte omzetbelasting

Soms kom je nog een factuur tegen die nog betrekking heeft op een voorgaande periode. Je boekt de factuur dan netjes op de factuurdatum in. Maar omdat die datum in een voorgaande periode ligt, wordt de factuur ook meegeteld bij de btw-aangifte van diezelfde voorgaande periode. Echter je hebt voor die periode al aangifte gedaan. Je wilt natuurlijk wel dat de btw-aangiften aansluiten met je administratie. Voorkom een suppletieaangifte en ga slim te werk bij de laatste btw-aangifte van het jaar.

Hoe doe je dat?

Het is makkelijker dan je denkt. Het werkt zo. Ga uit van de jaartotalen van je administratie en trek daar de aangiften van de eerste drie kwartalen (of 11 maanden) vanaf. Ieder boekhoudpakket is in staat om de totale btw-aangifte van het jaar op te stellen. Vervolgens verzamel je de aangiften die je al hebt gedaan. Nu moet je even rekenen.

Wil je dat op een makkelijke manier?

Bestel dan nu de template Btw-aangifte vierde kwartaal en je bent in 5 minuten klaar. Ga niet zelf rommelen in Excel of met een rekenmachine. Maar bestel deze superhandige template die al helemaal klaar is. Met behulp van deze sheet corrigeer je dus de aangifte van het vierde kwartaal, zodat het totaal van alle aangiften weer netjes aansluit met je administratie. Je voorkomt hiermee dat je een suppletieaangifte moet doen. Geen hoofdbrekens meer.

BTW-aangifte vierde kwartaal

Hoe werkt het sjabloon BTW-aangifte vierde kwartaal?

Dat werkt heel simpel.

Stap 1. Vul eerst enkele basisgegevens in, zoals je bedrijfsnaam, btw-nummer, je bankrekening en het aangiftejaar. Deze gegevens worden gebruikt om het btw-aangifteformulier op te stellen.

Stap 2. Verzamel nu alle aangiften omzetbelasting van de voorgaande perioden. Doe je aangifte per kwartaal? Verzamel dan de aangiften van de eerste drie kwartalen.

Stap 3. Vul de aangiften van de eerste drie kwartalen in. Neem simpelweg de getallen over.

Stap 4. Neem nu de (jaar)totalen van je administratie over. Vul die in de totaalkolom in.

Stap 5. Dit sjabloon trekt daar nu de al aangegeven bedragen van de drie voorgaande kwartalen af. Het verschil tussen het jaartotaal en het totaal van de eerste drie maanden is dan je aangifte voor het vierde kwartaal.

Kleineondernemersregeling

Dit sjabloon houdt ook rekening met de kleineondernemersregeling. Je krijgt automatisch een melding als je hiervoor in aanmerking komt en wat je moet doen.

Formulier aangifte omzetbelasting

Tot slot wordt het belastingformulier automatisch opgemaakt voor je btw-aangifte vierde kwartaal. Je ziet direct of je geld moet betalen of nog te ontvangen hebt. Je kunt het aangifteformulier voor alle kwartalen en het gehele jaar selecteren.

BTW-aangifte vierde kwartaal

Extra sjabloon voor maandaangiften

Ben jij een ondernemer die iedere maand aangifte omzetbelasting doet? We hebben voor deze situatie ook een sjabloon gemaakt. Je krijgt dus 2 templates.

Bestel nu de template Btw-aangifte vierde kwartaal

https://www.boekhoudeninexcel.nl/product/zzp-en-ondernemen/btw-aangifte-vierde-kwartaal/

 

Plaats een reactie

De waardering van www.boekhoudeninexcel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 1745 reviews.