Beste gewaardeerde boek van managementboek.nl

Op dit moment is mijn boek zelfs het best gewaardeerde managementboek. Ik ben zelfs auteurs zoals Stephen Covey voorbij gestoken. Bedankt voor jullie louter positieve feedback! De volgende preview is ook geplaatst op managementboek.nl.

Best gewaardeerde managementboek

Met Het grote geldboek voor de kleine ondernemer leert een ondernemer (zzp’er) in vijf praktische stappen zijn financiën doen en begrijpen. Van businessplan tot aangifte inkomstenbelasting. Ik laat in deze preview zien welke vijf stappen dat zijn.

Als ondernemer geniet je van veel vrijheden. Daarnaast heb je ook te maken met verplichtingen, zoals het bijhouden van een administratie en het doen van belastingaangifte. Dit zijn geen zaken die het hart van de gemiddelde ondernemer sneller doen kloppen. Ondernemers kiezen er al snel voor om hun financiën volledig uit te besteden aan een accountant of boekhouder.

De cijfers en het jargon kunnen overweldigend zijn, maar je moet ze wel begrijpen om succesvol te kunnen ondernemen. Financiën is namelijk de taal van ondernemen. Spreek je die taal niet, dan is het onmogelijk om te begrijpen welke financiële risico’s je loopt en wat je onderneming oplevert. De boekhouding is de peilstok van je onderneming. Mits goed opgezet en bijgehouden wordt het nemen van belangrijke beslissingen geen gok.

Met Het grote geldboek voor de kleine ondernemer help ik ondernemers om de financieel directeur te worden van hun eigen onderneming. Financiën voor ondernemers dus, maar dan simpel uitgelegd in vijf praktische stappen.

Het grote geldboek voor de kleine ondernemer 4x

In Nederland staakt ongeveer de helft van alle ondernemingen de activiteiten binnen vijf jaar. En daar wil je niet bij horen. Waarom falen bedrijven dan? Ik heb drie hoofdoorzaken ontdekt die in onderzoeken naar het falen van ondernemingen telkens naar boven komen. Dat zijn:

  1. Gebrek aan visie en leiderschap: geen plan of een gebrekkige aanpak, geen beslissingen kunnen nemen, niet kunnen delegeren, slechte marketing, onvoldoende aanwezig op het internet, beroerde locatie;
  2. Slecht financieel management: geen financieel plan, slordige administratie, gebrek aan inzicht in financiën, te kleine reserves, te veel geld uitgeven;
  3. Onvoldoende luisteren naar de klant: geen duidelijke doelgroep, de behoefte van de klant niet goed kennen, aanbod niet uniek genoeg, beperkte waardepropositie.

Daarom leer ik je met dit boek om eerst een goede basis te leggen voor je bedrijf. Dat is de eerste stap. Daarna leer ik je alles over financiën en administratie wat je moet weten om jouw overlevingskans als ondernemer te vergroten.

1. Maak een plan

Als eerste omschrijf je wie jouw klant is, creëer je een uniek aanbod en maak je een gedegen plan. Je leert een simpel business plan op 1 A4 te maken, waarmee voor iedereen direct duidelijk is wat je doelen zijn, hoe je die gaat bereiken en wie, welke acties, wanneer uitvoert. Dit plan ga je vervolgens cijfermatig onderbouwen met een financieel plan. Met behulp van gratis rekenmodellen maak je begrotingen voor investeringen, financiering, exploitatie, liquiditeit en je privéleven.

2. Administratie op orde

In de tweede stap schep je orde in de papieren en digitale chaos met een slim ordnersysteem. En natuurlijk staan we stil bij de btw-administratie en uren- en kilometerregistratie, zodat je aan alle wettelijke eisen voldoet.

3. Gegevens verwerken

Tijdens de derde stap help ik je met het inrichten van jouw boekhouding en het kiezen van een boekhoudpakket en accountant die bij jou past. Wil je de administratie (grotendeels) zelf doen om kosten te besparen? Dan leer je alle bonnetjes, facturen en bankafschriften verwerken in je administratie op een manier die iedereen begrijpt.

4. Inzicht in cijfers

Na de vierde stap kun je financiële rapportages zoals de balans en winst- en verliesrekening lezen én begrijpen. Je krijgt inzicht in de financiële situatie van je onderneming. Jouw bedrijfsresultaten verbeteren, omdat je kunt sturen op kengetallen en vanaf nu weloverwogen investeringsbeslissingen neemt.

5. Controle over financiën

Je bespaart veel geld als je de aftrekbaarheid van kosten en btw kent. Veel ondernemers laten hier jaarlijks honderden euro’s liggen. Na stap 5 kun je zelf jouw eigen jaarrekening opstellen. De belastingaangifte wordt zo een stuk eenvoudiger.

Als je deze vijf stappen zet, dan krijg je het antwoord op een groot aantal vragen waar je als (beginnend) ondernemer mee zit. Ik vertel je niet alleen wat je moet doen, maar vooral hoe je dat moet doen. Met duidelijke voorbeelden en tientallen gratis rekenmodellen, checklists en sjablonen.

Ik heb vele ondernemers met succes leren boekhouden. Ik ben de auteur van Het grote geldboek voor de kleine ondernemer.

Plaats een reactie

De waardering van www.boekhoudeninexcel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 1853 reviews.