Financien voor ondernemers

Als ondernemer heb veel vrijheden. Je kunt je eigen werktijden bepalen of een sabbatical inlassen wanneer jij wilt. Je hebt ook te maken met verplichtingen. Je moet een administratie bijhouden en je belastingaangiften doen. De meeste ondernemers vinden dit niet leuk of hebben daar veel moeite mee. Het uitbesteden van je financiën is dan al gauw gedaan. Een accountant of boekhouder gaat met jouw facturen en bonnetjes aan de slag en rekent hier al gauw duizenden euro’s voor.

Financien voor ondernemers eindelijk simpel uitgelegd

Het taalgebruik en het omgaan met cijfers kunnen overweldigend zijn. Je moet ze echter wel begrijpen om met succes te ondernemen, want financiën is namelijk de taal van ondernemen. Spreek je die taal “Financiën voor ondernemers”niet, dan kun je onmogelijk begrijpen welke financiële risico’s je loopt en hoeveel je nu werkelijk verdient met je onderneming. De boekhouding is juist de peilstok van je onderneming. Het nemen van beslissingen wordt makkelijker als je administratie goed is opgezet en bijgehouden. Je hoeft minder te gokken.

Financien voor ondernemers simpel uitgelegdMet mijn boek “Het grote geldboek voor de kleine ondernemer” help ik jou – de kleine ondernemer – om de financieel directeur te worden van je eigen onderneming. Financien voor ondernemers wordt eindelijk simpel uitgelegd in 5 praktische stappen.

Iets minder dan de helft van alle ondernemingen staakt haar activiteiten binnen 5 jaar in Nederland. En daar wil jij niet bij horen. Waarom falen zoveel bedrijven dan? Tijdens mijn onderzoek kwamen de volgende 3 hoofdoorzaken telkens naar boven komen. Dat zijn:

  1. Gebrek aan visie en leiderschap: geen plan of een gebrekkige aanpak, geen beslissingen kunnen nemen, niet kunnen delegeren, slechte marketing, onvoldoende aanwezig op het internet, beroerde locatie;
  2. Slecht financieel management: geen financieel plan, slordige administratie, gebrek aan inzicht in financiën, te kleine reserves, te veel geld uitgeven;
  3. Onvoldoende luisteren naar de klant: geen duidelijke doelgroep, de behoefte van de klant niet goed kennen, aanbod niet uniek genoeg, beperkte waardepropositie.

Met dit boek leg je eerst een goede basis voor je bedrijf. Dat is stap 1. Daarna leer ik je alles over financien voor ondernemers en administratie om jouw overlevingskans als ondernemer te vergroten.

Financien voor ondernemers in 5 stappen

  1. Maak een plan

Als eerste omschrijf je wie jouw klant is, creëer je een uniek aanbod en maak je een gedegen plan. Je leert een simpel business plan op 1 A4 te maken, waarmee voor iedereen direct duidelijk is wat je doelen zijn, hoe je die gaat bereiken en wie, welke acties, wanneer uitvoert. Dit plan ga je vervolgens cijfermatig onderbouwen met een financieel plan. Met behulp van gratis rekenmodellen maak je begrotingen voor investeringen, financiering, exploitatie, liquiditeit en je privéleven.

  1. Administratie op orde

In de tweede stap schep je orde in de papieren en digitale chaos met een slim ordnersysteem. En natuurlijk staan we stil bij de btw-administratie en uren- en kilometerregistratie, zodat je aan alle wettelijke eisen voldoet.

  1. Gegevens verwerken

Tijdens de derde stap help ik je met het inrichten van jouw boekhouding en het kiezen van een boekhoudpakket en accountant die bij jou past. Wil je de administratie (grotendeels) zelf doen om kosten te besparen? Dan leer je alle bonnetjes, facturen en bankafschriften verwerken in je administratie op een manier die iedereen begrijpt.

  1. Inzicht in cijfers

Na de vierde stap kun je financiële rapportages zoals de balans en winst- en verliesrekening lezen én begrijpen. Je krijgt inzicht in de financiële situatie van je onderneming. Jouw bedrijfsresultaten verbeteren, omdat je kunt sturen op kengetallen en vanaf nu weloverwogen investeringsbeslissingen neemt.

  1. Controle over financiën

Je bespaart veel geld als je de aftrekbaarheid van kosten en btw kent. Veel ondernemers laten hier jaarlijks honderden euro’s liggen. Na stap 5 kun je zelf jouw eigen jaarrekening opstellen. De belastingaangifte wordt zo een stuk eenvoudiger.

Als je deze vijf stappen zet, dan krijg je het antwoord op een groot aantal vragen waar je als (beginnend) ondernemer mee zit. Ik vertel je niet alleen wat je moet doen, maar vooral hoe je dat moet doen. Met duidelijke voorbeelden en tientallen gratis rekenmodellen, checklists en sjablonen leer ook jij financien voor ondernemers begrijpen.

[button link=”http://www.hetgrotegeldboek.nl” size=”xl” style=”download” color=”orange”]Bestel hier het boek[/button]

Financien voor ondernemers

Plaats een reactie

De waardering van www.boekhoudeninexcel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 1854 reviews.