Geld terug van de belastingdienst?

Veel ondernemers zijn al klaar met hun jaarcijfers. Je vult dan de aangifte inkomstenbelasting weer in (eenmanszaken en vofs). Dat is ook niet je favoriete bezigheid.

Binnenkort valt dus de belastingaangifte op de mat. Even een vervelend momentje, want er moet weer betaald worden. Maar misschien betaalt de belastingdienst jou straks weer wat geld terug.

Heb je een onregelmatig inkomen waarbij je het ene jaar veel meer verdiend dan in het andere jaar? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor belastingmiddeling.

Hoe werkt middeling?

Stel je startte met je onderneming in 2016. In het begin verdiende je niet veel (bijvoorbeeld € 10.000 belastbaar inkomen). In 2017 was je belastbaar inkomen al € 40.000. En vorig jaar steeg dat al naar € 80.000.

Zonder belastingmiddeling betaal je dan totaal € 52.213 aan belasting (zie de afbeelding hieronder).

Geen geld terug zonder middeling

Wil je geld terug? Vraag dan belastingmiddeling aan, want in dit geval krijg je maar liefst € 1.266 terug! Bij middeling betaal je belasting over het gemiddelde inkomen van de afgelopen drie jaar. Let op, je kunt ieder jaar maar één keer middelen. 2018 kun je straks niet meer middelen met 2019 en 2020.

Geld terug na middeling

Hoe krijg je geld terug?

Dat is simpeler gezegd dan gedaan. Want je moet de berekening maken en een middelingsverzoek indienen. Maar wij kunnen je helpen!

Download onze template Middeling, vul je belastbare inkomens in van de afgelopen jaren en stuur de kant-en-klare brief in naar je belastingkantoor. Makkelijk toch?

https://www.boekhoudeninexcel.nl/product/zzp-en-ondernemen/middeling/

P.S. Je belastbare inkomen vind je op de achterkant van de definitieve belastingaanslag.

P.P.S. Dit kan je ook nog voor oudere jaren doen hè! Je moet je verzoek indienen binnen 3 jaar na de definitieve belastingaanslag. Dus voor 2013-2015 kan je het ook nog uitrekenen en geld terug krijgen. En dat kan in dezelfde template.

1 gedachte over “Geld terug van de belastingdienst?”

Plaats een reactie

De waardering van www.boekhoudeninexcel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 1854 reviews.