Menu 3.0

Sneak preview versie 3.0

We werken hard aan versie 3.0 van Boekhouden in Excel, met daarin enkele significante toevoegingen. Hieronder zie je alvast een sneak preview. De nieuwe versie is straks voor alle bestaande en nieuwe gebruikers te downloaden in het ledengedeelte van de website.

Update: versie 3.0 verschijnt medio september.

Er zijn nog veel meer wijzigingen doorgevoerd, waaronder extra factuurlayout (incl. een Engelse versie en een versie met BTW verlegd), factuurbewaking voor inkoopfacturen, keuze tussen inboeken van facturen inclusief o exclusief BTW, uitgebreidere urenrapportage etc.

Bekijk in onderstaande video alle nieuwe features en verbeteringen van Boekhouden in Excel versie 3.0

Druk op de afbeeldingen voor een grotere weergave.

Ik heb ook nog een wens/tip voor versie 3.0!

Projectadministratie

In versie 3.0 introduceren we de projectadministratie. Je kunt nu opbrengsten, kosten, uren en kilometers koppelen aan een project. De overzichtelijke projectrapportage toont direct het resultaat van een project.

Projectrapportage

Vergelijkende cijfers

Op verzoek introduceren we ook vergelijkende cijfers met het budget en de realisatie van vorig jaar. Je kunt de cijfers zowel per maand als cumulatief tonen. Onderstaand een voorbeeld van de Winst- en verliesrekening. Uiteraard is deze ook beschikbaar voor de Balans.

Vergelijkende cijfers winst- en verliesrekening

Extra controles

Tevens hebben we extra controles ingebouwd om de gebruiker te ondersteunen bij het boekhouden. Je krijgt vaker te zien als je iets nog niet of niet goed gedaan hebt.

Controles in versie 3.0

Extra vrije velden en extra factuur layout

We hebben extra vrije velden bij klantgegevens beschikbaar gemaakt en de mogelijkheid toegevoegd om deze wel of niet op de factuur te tonen. Dit is handig als je bijvoorbeeld ook het burger servicenummer van de klant moet vermelden of een polisnummer. Hieronder zie je tevens een extra factuur layout, waarbij de adressering zicht rechts bevindt.

Factuur met extra velden 3.0

Nog wensen?

We zijn nog niet helemaal klaar. Dus als je nog wensen hebt die je graag terug ziet in versie 3.0 laat het ons dan weten door op onderstaande knop te drukken of laat een reactie achter onder dit bericht.

Ja, ik heb nog een wens/tip voor versie 3.0!

9 Reacties aan “Sneak preview versie 3.0”

  1. kjamwant@exelenti.com 9 juli 2014 at 09:18 #

    Het zou een enorme verbetering zijn als je een groot boek rekening zonder het drop downmenu kunt gebruiken door alleen het grootboeknummer in te geven waarna het programma de bijbehorende grootboekrekeningomschrijving aanvult. In de praktijk nu doe je dat vaak met kopiëren en plakken maar dat is omslachtig alleen wel sneller als het scrollen door het drop down menu. Als jullie dit voor elkaar krijgen is het een major verbetering. Succes

  2. rv-ds@xmsnet.nl 10 juli 2014 at 09:07 #

    Ik werk met veel plezier met dit programma. Wat ik nog mis, zijn 2 dingen:
    1. In de kilometeradministratie moet ik maandelijks de totale zakelijke kilometers handmatig optellen. Die staan tussen de privé kilometers in en alleen over het totaal opgeteld. Misschien een (sub)totaal van een te kiezen maand toevoegen?
    2. Ik moet de facturen vaak via email versturen. Dat is dus factuurnummer onthouden, Opslaan als PDF in een bepaald mapje. Ik heb er nu een macro voor gemaakt met een knopje waarmee dat gebeurt. Misschien hebben meer mensen die vraag?
    Verder zien de nieuwe features er goed uit!
    Mvgr, Ronald

    • Stephan Zwanikken 10 juli 2014 at 09:25 #

      1. Die heb ik er zojuist ingebouwd.
      2. Prima idee. Ik houd Boekhouden in Excel alleen macro-vrij.

      Kilometers per maand

  3. rv-ds@xmsnet.nl 10 juli 2014 at 10:02 #

    Geweldig! En macro-vrij houden snap ik ook, er is altijd een kans op rare neveneffecten. Dan is het een enorm voordeel dat het in Excel is en je toch kleine persoonlijke aanpassingen kunt doen!
    Mvgr, Ronald

  4. info@mimhygiene.nl 10 juli 2014 at 21:09 #

    Waar Ronald (rv-ds@xmsnet.nl) over spreekt, dat heb ik ook ervaren. Ondertussen is aan die wens alweer gehoor gegeven, lezen wij.

    Overigens zijn wij al vaak geholpen met kleine aanpassingen, die voor ons erg handig/nodig waren. Top service!

    Groetjes,
    Annie

  5. Nicolien Ietswaard 18 juli 2014 at 07:53 #

    Goedemorgen,

    Zoals wellicht bekend voeren wij ons boekhouding van Oriflame in excel, hiervoor hebben wij versie 2.1 gedeeltelijk aangepast.

    Wat wij oprecht missen zijn 3 zaken:
    1. Verkoop en inkoop inclusief btw. Dus de keuze mogelijkheid om de productprijzen en inkoopfacturen inclusief BTW in te boeken.
    Als freelance zijn wij vrijgesteld van BTW aangifte.

    2. De mogelijkheid om grotere reeksen van producten als inkoop in te voeren.
    Wij boeken nu de factuur in bij inkoop in 3 fases: voorraad / demonstratiegoederen / verzendkosten.
    Daarnaast hebben wij een eigen sheet toegevoegd waar wij elke factuur apart inboeken op product niveau. Deze is gekoppeld aan de voorraad waardoor de mutaties rechtstreeks worden doorgevoerd. Met 2500 producten is dat elke keer tijdrovend en loopt excel regelmatig vast (heb de beste Asus laptop op de markt, hieraan kan het niet liggen).
    Via kas boeken wij de demonstratie goederen en overbodige producten elke maand af, gekoppeld aan voorraad.

    Graag zien wij de mogelijkheid om een sheet ‘invoer voorraad’ in excel op te nemen, net zoals je bij ‘kas’ hebt.
    Dat je elk product die je inkoopt kan invoeren met de linken naar de inkoopfacturen en de voorraad.

    3. De mogelijkheid van productgroepen.
    Door de grote hoeveelheid producten en metname productvarianten hebben we zoveel excelregels nodig dat het systeem regelmatig overbelast raakt.
    Wanneer wij de producten per merk, soort, en variant kunnen filteren hebben we wellicht minder regels nodig en zijn de zoekmogelijkheden eenvoudiger.

    Nb ik zou graag met u om de tafel gaan zitten om voor o.a. Oriflame adviseuses en managers een excel boekhouding te creëren die aansluit bij onze wensen.
    Als manager bij Oriflame worden wij als freelance gezien door de fiscus en hebben daardoor minder zaken en andere zaken die nodig zijn voor een duidelijk beeld.
    Er zijn ca 2000 adviseuses en 250 managers in Nederland, dus een aardig potentieel. Niet te vergeten de mensen van bijvoorbeeld Rocher en Tupperware die in dezelfde doelgroep vallen.

    Ik hoop dat u wilt reageren op deze wensen en verzoek.

    In afwachtingen uw antwoord,
    Met vriendelijke groet,

    NicebyBeauty

    Edwin Ietswaard

    • Stephan Zwanikken 18 juli 2014 at 18:26 #

      Ik heb je even een persoonlijke email gestuurd. Optie 1 neem ik waarschijnlijk nog wel mee in versie 3.0

  6. Stephan Zwanikken 5 augustus 2014 at 21:50 #

    Versie 3.0 gaat begin september verschijnen. We kregen net niet alles op tijd afgerond voor de vakantie en we leveren liever geen half werk af.

  7. de_baat@de-baat.nl 21 augustus 2014 at 11:57 #

    Eerder had ik al aangegeven dat een import vanuit een PayPal account een mooie toevoeging zou zijn.

    Nu zou ik het ook een goede uitbreiding vinden als er een extra rekening kan worden toegevoegd, bv die betreffende PayPal rekening.

    Verder heb ik nog wel eens aankopen in het buitenland. Het zou mooi zijn als er ook een voorziening komt die het eenvoudiger maakt om om te kunnen gaan met valuta verschillen. Dit omdat de koers nogal eens kan fluctueren.

    Verder is het natuurlijk een geweldig product. Ik probeer het zo min mogelijk te gebruiken omdat de boekhouding geen favoriet tijdverdrijf is. Maar de noodzakelijke acties worden prima ondersteund.

    Ik kijk uit naar de nieuwe versie!

Geef een reactie

error: Let op: Deze inhoud is beschermd!!

De waardering van www.boekhoudeninexcel.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.8/10 gebaseerd op 80 reviews.

Login