[UPDATE] Boekhouden in Excel 7.0 met nieuw financieel dashboard

Maak kennis met het nieuwe financieel dashboard! Zoals gebruikelijk vragen we ieder jaar aan onze klanten wat hun wensen zijn voor hun favoriete boekhoudpakket in Excel. We krijgen veel reacties met goede ideeën. Er zitten regelmatig verzoeken tussen van zaken die al kunnen of zijn verwerkt in een vorige update. Niet iedereen stapt dus blijkbaar over op de nieuwste versie. Dat hoeft ook niet.

We hebben veel kunnen realiseren. In dit blogartikel ontdek je alle nieuwe functionaliteiten en verbeteringen van Boekhouden in Excel 7.0 en lees je hoe je kunt updaten naar de nieuwste versie.

Boekhouden in Excel 7.0 met nieuw financieel dashboard

DEMONSTRATIEVIDEO 7.0

Bekijk onderstaande video waarin alle (belangrijke) wijzigingen getoond worden.

BELANGRIJKSTE WIJZIGINGEN

Hieronder volgt een korte toelichting op de 5 belangrijkste wijzigingen van Boekhouden in Excel 7.0.

1. Nieuw financieel dashboard

We hebben nog eens goed nagedacht over de informatie die echt belangrijk is voor elke ondernemer. Die informatie krijg je nu overzichtelijk gepresenteerd in het nieuwe financieel dashboard.

Het financieel dashboard is dynamisch. Selecteer de betreffende periode en je krijgt de financiële situatie te zien van je onderneming op dat moment.

Wat is dan die belangrijke informatie?

 1. Status van de omzet, operationele kosten, winst en openstaande facturen (verkoop en inkoop)
 2. De ontwikkeling van het kas- en banksaldo
 3. De cash flow (inkomsten en uitgaven)
 4. Vergelijking van omzet, operationele kosten en resultaat met het budget
 5. Ouderdomsanalyse van openstaande facturen

Financieel dashboard

2. Voorspellingen en waarschuwingen

We speelden al een tijdje met de vraag hoe je boekhouding een voorspellende en waarschuwende rol kan spelen. We identificeerden ongeveer 30 kenmerken en manier waarop jouw eigen boekhouding een waarschuwing of voorspelling kan afgeven. In eerste instantie hebben we 16 kenmerken toegevoegd aan deze nieuwe rapportage. De eerste 11 zijn periode-afhankelijk en de laatste 5 geven een score op basis van het jaartotaal.

Wil jij niet op tijd gewaarschuwd worden of je nog alle rekeningen en belastingen kunt betalen straks? Of dat je voldoet aan het urencriterium? Of hoeveel je nog moet investeren om in aanmerking te komen voor de kleinschaligheidinvesteringsaftrek (KIA)?

Al dit soort voorspellingen en waarschuwingen vind je nu terug in dit overzicht.

Voorspellingen & Waarschuwingen

3. Btw-correctie in verband met vrijgestelde omzet

Heb je omzet waarover je btw moet betalen, maar ook vrijgestelde omzet? Dan maak je waarschijnlijk kosten voor zowel de belaste, als de vrijgestelde omzet. Alleen de btw voor kosten die je maakt voor belaste omzet is aftrekbaar. Heb je goederen of diensten gekocht die je voor zowel belaste als vrijgestelde omzet gebruikt? Dan moet je onderscheid maken tussen investeringsgoederen en de overige goederen en de diensten die je aanschaft.

Met deze nieuwe tool maak ook jij snel de btw-correctie in verband met vrijgestelde omzet. De tool herkent automatisch investeringen in het inkoopboek op basis van het grootboekrekening. Je hoeft alleen nog maar het gebruik in te vullen.

Btw-correctie vrijgestelde omzet

4. Aanpassing importmodules

De nieuwe grootboekmutatiekaarten die we in versie 6.0 introduceerden werkten helaas niet optimaal als je gebruik maakte van de importmodules voor bankafschriften. Dit hebben we in versie 7.0 opgelost door de importmodules aan te passen, zodat er nu een nul wordt getoond aan de debet- of creditzijde.

5. Factuur met flexibele kolomindeling

De factuur met flexibele kolomindeling is nog iets flexibeler gemaakt. Vanaf nu kun je er ook voor kiezen of je wel of niet een regelnummer wilt tonen.

Andere wijzigingen?

Alle andere wijzigingen lees je bij Versiebeheer.

DEMONSTRATIE EXCEL WORKX UPDATE TOOL

Bekijk in deze video hoe je jouw gegevens razendsnel en geheel automatisch overzet in de nieuwste versie van Boekhouden in Excel.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Moet ik opnieuw betalen voor deze update?

Nee, alle updates van Boekhouden in Excel zijn gratis zolang je een geldige licentie hebt.

Hoe moet ik de nieuwe versie downloaden?

Vanaf nu kun je Boekhouden in Excel 7.0 downloaden via het ledengedeelte van de website of bij jouw downloads in je account. Als je meer dan het standaard aantal regels denkt nodig te hebben, download dan de extra grote variant (met dubbel aantal regels).

Moet ik een nieuwe activatiecode aanvragen voor versie 7.0?

Nee, je kunt gewoon je oude activatiecode gebruiken. Je hoeft geen nieuwe activatiecode aan te vragen.

En mijn maatwerk dan?

Maatwerk wat je in het verleden hebt laten doen, wordt niet automatisch overgenomen. Dit moet je wederom aanvragen en afrekenen of je kunt jouw oude versie blijven gebruiken.

Hoe neem ik versie 7.0 in gebruik?

De meeste mensen stappen per 1/1 over op een nieuwe versie, omdat je dan alleen de vaste gegevens hoeft over te nemen: klanten, leveranciers, producten & diensten, projecten, instellingen en eventueel jouw aangepaste rekeningschema. Maar dankzij de gratis ExcelWorkx Update Tool kun je nu altijd tussendoor overstappen.

Hoe zet ik mijn gegevens over?

Heel makkelijk. Gebruik de nieuwe gratis ExcelWorkx Update Tool. Selecteer je oude bestand met gegevens, selecteer je nieuwe lege template en druk op de kopieerknop.

Ben je eigenwijs en wil je desondanks toch handmatig je gegevens overzetten (of gebruik je een Mac)? Selecteer de gegevens van de witte cellen in een tabblad, bijvoorbeeld de cellen D10 t/m W23 van het tabblad Klanten, rechtermuisklik, kies Kopiëren (of ctrl-C), ga naar cel D10 van het tabblad Klanten in versie 7.0, rechtsklik en HEEL BELANGRIJK! Kies Plakken speciaal, Waarden. Doe dit voor alle groepen van witte cellen per tabblad.

Kunnen jullie dit voor me doen?

Voor een kleine vergoeding van € 50 zetten wij jouw administratie over in de nieuwste versie. We zetten dan ook de door jou aangepaste factuursjabloon over. Bestel dan dit maatwerk.

VERZOEK/IDEEËN?

Kun je deze update waarderen of heb je nog ideeën? Laat s.v.p. hieronder weten wat je ervan vindt. Dat vinden we erg leuk om te lezen en zullen er ook op antwoorden.

4 gedachten over “[UPDATE] Boekhouden in Excel 7.0 met nieuw financieel dashboard”

 1. In 2021 ga ik voor het 10e jaar Boekhouden in Excel gebruiken voor mijn bedrijf. En al die jaren naar volle tevredenheid. Support is altijd goed en snel. En ieder jaar wordt het weer wat beter en mooier. Complimenten aan Stephan Zwanikken.

  Beantwoorden
 2. Goede wijn behoeft geen krans. Ga nu het 10e jaar in, opnieuw tot volle tevredenheid. Redelijke prijs, uitstekende support. Ik vraag nogal wat flexibiliteit in de spreadsheet, met name bij de lay-out van de factuur: alles wat ik wens is mogelijk, alleen het uitzetten van klantnummer lukt niet, maar hindert evenmin.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

De waardering van www.boekhoudeninexcel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 1854 reviews.