Leasecontracten beheer in Excel

Leasecontracten beheer? Waarom? Hoe? Ben je ondernemer en heb je meerdere leasecontracten lopen voor bijvoorbeeld transport- of andere bedrijfsmiddelen? Dan is het zaak om goed overzicht te houden over je leasecontracten. Het is belangrijk om te weten wanneer leasecontracten aflopen of wat de maandelijkse bedragen zijn die worden afgeschreven van je bankrekening. Effectief leasecontracten beheer geeft je inzicht en rust. Ook kun je kredietverstrekkers en leveranciers direct voorzien van betere informatie.

We ontwikkelden een speciale Excel-template om leasecontracten beheer simpel en overzichtelijk te maken.

Download nu >

Leaseverplichtingen in Excel is een effectief en simpel te gebruiken register voor al je leasecontracten. Hiermee registreer je al je leasecontracten, bereken je leaseverplichtingen per jaar én per maand en volg je de ontwikkeling van de cashflow uit de leaseverplichtingen.

Registreer en beheer al je leasecontracten in Excel

Voordelen Leasecontracten beheer in Excel

  • Registreer en beheer eenvoudig alle leasecontracten van je onderneming in Excel.
  • Gebruik deze praktische tool voor het bijhouden van alle leaseverplichtingen in één tabel.
  • Bereken en controleer de gehanteerde rente en leasetermijnen van leasemaatschappijen.
  • Zie precies wat het effect van de leaseverplichtingen op je cashflow is (per jaar en per maand).
  • Reproduceer het amortisatieschema van al je leasecontracten.
  • Per contract alle belangrijke informatie inzichtelijk, zoals leasetermijn, restschuld en resterende looptijd op een peildatum, betaalde rente etc.
  • Bespaar tijd en voorkom fouten met dit robuuste ontwerp van dit rekenmodel.
Download nu >

Leaseregister in Excel

Hoe werkt Leasecontracten beheer in Excel?

Ja navigeert dankzij het topmenu razendsnel door de template. Registreer en analyseer al je leasecontracten in 3 simpele stappen:

Topmenu van leaseverplichting in excel

Stap 1. Rekenmodel inrichten

Richt het rekenmodel in conform jouw wensen: vul je bedrijfsnaam in en kies de leasecategorieën en vul de leasesoorten en leasemaatschappijen aan.

Leasecategorieën kiezen en leasemaatschappijen aanvullen

Stap  2. Leasecontracten beheer

Registreer nu alle leasecontracten in het register: vul de specificaties per leasecontract, zoals omschrijving, ingangsdatum van het contract en de grootte van de lening, de leasetermijn, categorie, slottermijn en looptijd.

Leasecontracten beheer in Excel

De template laat meteen zien wat de leaseverplichtingen de komende jaren zijn. In de laatste twee kolommen staat hoeveel je tijdens de looptijd betaalt en hoeveel daarvan rente is. En dat kan behoorlijk oplopen zoals je ziet…

Leaseverplichtingen register per jaarOok toont de template de totalen per leasecategorie, leasesoort en leasemaatschappij.

Totalen per leasemaatschappij, -categorie en leasesoort

Stap 3. Jaarspecificatie maken

Dit rapport toont de leasebedragen per maand, zodat je direct inzicht krijgt in de cashflow-verplichtingen per maand. Ook hier zijn de totaalberekeningen per categorie, leasesoort en -maatschappij weer aanwezig.

Jaarspecificatie van alle leaseverplichtingen

Stap 4. Samenvatting bekijken

Dit overzicht toont de ontwikkeling van de leaseverplichtingen per jaar over een gekozen periode. Zo zie je wanneer je bijvoorbeeld over het hoogtepunt heen bent. En hoeveel je per maand moet betalen over een gekozen jaar.Samenvatting van alle leasecontracten

Stap 5. Leaserapport per contract bekijken

Nu heb je de mogelijkheid om het leaserapport per contract op te roepen. Alle gegevens van het betreffende leasecontract worden overzichtelijk weergegeven. Je ziet in de grafiek de afloop van de restschuld en de totaal betaalde rente. Het amortisatieschema wat daar bij hoort is ook klaar. Vul een peildatum in en de restschuld en het aantal resterende termijnen is direct bekend. Ook krijgen de verstreken perioden een grijze achtergrond in het amortisatieschema.

Leaserapport inclusief amortisatieschema

Verwerk nu zelf ook al je leasecontracten in Excel en krijg direct inzicht in je leaseverplichtingen van je bedrijf of die van je klanten! Met dit Excel-sjabloon is leasecontractenbeheer simpel en overzichtelijk.

Download nu >

Leasecontracten beheren in Excel

Meer informatie?

Lees hier meer informatie over leasecontracten.

https://www.boekhoudeninexcel.nl/product/zzp-en-ondernemen/leaseverplichtingen-in-excel/

Plaats een reactie

De waardering van www.boekhoudeninexcel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 1854 reviews.