[UPDATE] Nieuw dashboard legt aandachtspunten direct bloot

We hebben een update uitgebracht van Boekhouden in Excel. Versie 3.02. Waarom alweer een update vraag je je misschien af? Ik vind de ontwikkeling van het product gewoon zo ontzettend leuk, dat ik het niet kan laten om Boekhouden in Excel steeds weer te verbeteren.

Deze versie is vanaf nu te downloaden in het ledengedeelte van de website. De update bevat twee nieuwe rapportages:

 • Splinternieuw performance dashboard
 • BTW-aangifteformulier conform Belastingdienst
[button link=”https://www.boekhoudeninexcel.nl/bie-leden/standard” style=”download” bg_color=”#0099cc”]Download nu de nieuwste versie[/button]

Nieuw performance dashboard

We hebben een splinternieuw dashboard gebouwd, waarbij actuele cijfers vergeleken worden met het budget en cijfers van vorig jaar. In dit dashboard zie je in een oogopslag waar jouw aandacht wordt vereist. De rode stippen laten zien wanneer je slechter presteert dan gepland. Handige trendlijnen laten de ontwikkeling gedurende het jaar zien.

Klik op de afbeeldingen voor een vergrote weergave.

Boekhouden in Excel dashboard op een iMacExcel dashboard MacBook en iPadDashboard Excel boekhoudingDashboard brochure

BTW-aangifteformulier conform Belastingdienst

Als handig hulpmiddel hebben we tevens het BTW-aangifteformulier conform het model van de Belastingdienst opgenomen. In de template selecteer je eenvoudig welk kwartaal of welke maand je wilt afdrukken en het BTW-aangifteformulier wordt direct gegenereerd. Doe jouw BTW-aangifte en vergelijk de uitkomsten met het rapport van de belastingdienst.

BTW-aangifteformulier belastingdienst opgetild BTW-aangifteformulier belastingdienst zoom BTW-aangifteformulier belastingdienst ingezoomd BTW-aangifteformulier belastingdienst papier

Laat weten wat je van de update vindt

We horen graag wat je van deze update vindt. Laat s.v.p. hieronder een reactie achter.

Download nu versie 3.02

Log in op de website en download nu de nieuwste versie van Boekhouden in Excel. Geheel gratis voor leden!

[button link=”https://www.boekhoudeninexcel.nl/bie-leden/standard” style=”download” bg_color=”#0099cc”]Download nu de nieuwste versie[/button]

Jouw administratie overzetten in de nieuwste versie

Als je nog dit jaar de nieuwste versie wilt gaan gebruiken, dan moet je de gegevens uit de oude sheet overzetten. In enkele minuten kopieer en plak je de inhoud van de witte cellen in de nieuwe versie. Let op! Gebruik alleen Plakken Speciaal, Waarden.

Werk in deze volgorde:

Licentie – Instellingen – Rekeningschema (1) – Klanten – Leveranciers – Voorraad – Projecten – Verkoop – Inkoop (2) – Bank 1, 2, 3 en 4 – Kas – Memo – Urenregistratie – Kilometerregistratie.

(1) Alleen als je die gewijzigd hebt
(2) Vanaf versie 3.0 moet je in het inkoopboek numerieke cijfers gebruiken, bijv. 20140001. Gebruik je bijvoorbeeld I14001, verwijder dan de I. Dit gaat het snelst door a) de cellen even in een andere sheet te kopiëren, dan b) de I te vervangen door niks met Zoeken en vervangen en tot slot 3) de nieuwe factuurnummers te plakken (speciaal, waarden) in de nieuwe sheet.

Wil je per 1 januari overstappen? Dan ben je sneller klaar, want je hebt nog geen transacties geboekt in de dagboeken. Open een lege versie en kopieer alleen het volgende:

Licentie – Instellingen – Rekeningschema (1) – Klanten – Leveranciers – Voorraad – Projecten

Hulp nodig bij het overzetten?

Voor een kleine vergoeding zetten wij graag jouw administratie over in de nieuwste versie van Boekhouden in Excel.

Ja, zet mijn administratie s.v.p. over in de nieuwste versie

Veel plezier met deze nieuwe versie!

2 gedachten over “[UPDATE] Nieuw dashboard legt aandachtspunten direct bloot”

 1. Ik zie dat er weer enorm veel aandacht aan het geheel is geschonken. Hulde hiervoor. Het is nu al een aantal jaren mijn vaste programma voor de administratie.
  Als klein punt van kritiek blijf ik de facturen vinden. Ook hier is nu veel verbeterd met de drie (4) verschillende lay-outs. Echter ik ben ZZP’er en in de voorgaande versie (2) was mijn eigen naam nog zichtbaar onder de firmanaam. Ik heb ook geen aparte zakelijke rekening dus wil ik het “t.n.v. “op mijn eigen naam hebben. Dit laatste heb ik zelf veranderd door &UwNaam& in te voegen maar in het brievenhoofd is dit veld niet toe te voegen door de wachtwoordbeveiliging. Wellicht is het mogelijk om rij 8 t/m 25 niet met een wachtwoord te beveiligen zodat de velden op iedere plaats te zetten zijn. Zo kan ik ze ook aanpassen aan mijn vensterenveloppen in plaats van hiervoor weer andere te kopen waarin het adres zichtbaar wordt.

  Verder een topprogramma. Ik wens dan ook iedereen van het team een goede jaarwisseling en een succesvol 2015,

  Jos van Leth

  Beantwoorden

Plaats een reactie

De waardering van www.boekhoudeninexcel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 1855 reviews.