Verdien 200 euro per jaar met de beparingschecker

Voor de grap heb ik een lijst gemaakt van de (online) boekhoudpakketten die er in Nederland beschikbaar zijn. Binnen enkele minuten had ik er maar liefst 38 gevonden. In Nederland heb je dus een hele ruime keuze. En regelmatig wordt dit aanbod uitgebreid met weer een nieuwe aanbieder. Bijvoorbeeld van een bank

In het midden van al dit geweld hebben wij met Boekhouden in Excel ook een plekje gevonden. En gelukkig is de concurrentie op Excel-gebied beperkt. Eerlijk gezegd kan ik niet één boekhoudpakket in Excel vinden met vergelijkbare functionaliteit. Sterker nog, veel (online) boekhoudpakketten komen niet eens in de buurt van de mogelijkheden van Boekhouden in Excel. Op rapportagegebied is er door de online concurrentie nog een wereld te winnen…

Minimale vereisten

Zo hebben bijvoorbeeld lang niet alle boekhoudpakketten de (gratis) mogelijkheid om een budget in te voeren of te werken met projecten. Ook voor het beheren van voorraden betalen ondernemers vaak extra. Zoals je ziet verschillen de prijzen enorm. Gek genoeg was het ook niet altijd gemakkelijk om de (uiteindelijke) prijzen te achterhalen. Er wordt dan vaak geschermd met een gratis (proef)periode. En je zoekt je soms suf om de prijs te achterhalen die je na die periode gaat betalen.

Ik heb de prijs van het boekhoudpakket gekozen waarmee je minimaal het volgende kunt:

  • Onbeperkt transacties verwerken (kas, bank, verkopen, inkopen en memoriaal)
  • Onbeperkt facturen maken

besparingschecker boekhouden in excel

Gemiddeld betaal je hier € 21,20 per maand voor of € 254,40 per jaar in Nederland. Het goedkoopste boekhoudpakket dat ik kon vinden is Acumulus en kost bijna 120 euro per jaar. De duurste variant (Twinfield) gaat je als ondernemer € 528 per jaar kosten.

Besparingschecker

Tja… en dan vind ik het leuk om snel even een prijsvergelijking te maken. En we zouden Boekhouden in Excel niet zijn, als we ook niet een template hiervoor hadden gemaakt. Download hier de besparingschecker. En kies een boekhoudpakket uit de lijst om simpel jouw besparing uit te rekenen. Wat zou jij doen met 2.000 euro extra?

Boekhouden in Excel hanteert een andere prijsstrategie. Bij ons betaal je het eerste jaar € 97 en daarna € 47 per jaar. Ten opzichte van de gemiddelde prijs bespaar je in het eerste jaar meer dan € 150 en daarna ruim 200 euro per jaar… Jaar in jaar uit!

besparingschecker boekhouden in excel

Download de besparingschecker >

Functies van Boekhouden in Excel

Nu gaan hele volksstammen roepen dat je Boekhouden in Excel niet kunt vergelijken met online boekhouden. En daar hebben ze natuurlijk ook deels gelijk in. Maar je zult versteld staan wat Boekhouden in Excel allemaal ook kan en nog meer…

Download hier de complete functielijst van Boekhouden in Excel. En vraag jezelf af of je met het boekhoudpakket wat je op het oog hebt ook een budget kunt opstellen? Of uren en kilometers kunt registreren? Bevat het ook een projectadministratie en voorraadbeheer? En hoe zien de rapportages eruit? Vaak zijn de rapportages beperkt tot de gangbare rapporten, zoals: winst- en verliesrekening, balans, kolommen- en saldibalans…

Functielijst Boekhouden in ExcelEn voor jouw gemak hebben we alle voordelen van Boekhouden in Excel ook maar even op een rijtje gezet voor je.

Boekhoudpakket kiezen

Ik nodig je van harte uit om ook even dit artikel te lezen hoe je een boekhoudpakket kiest. In dit artikel ontdek je welke vragen je moet stellen. Bijvoorbeeld: wat moet het voor jou kunnen? Kun je het eerst uitproberen? Welke informatiebehoefte heb je? Hoe zit het met de ondersteuning?

 

 

De waardering van www.boekhoudeninexcel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 1833 reviews.