10 redenen om Excel te gebruiken voor het bouwen van applicaties

Mijn JV-partner Dinesh Natarajan Mohan noemde in een van zijn video’s 10 redenen om Excel te gebruiken voor het bouwen van applicaties. Van alle mogelijke platformen om applicaties te bouwen heeft Excel vele voordelen namelijk. Waarom ik het helemaal met hem eens ben, lees je hieronder.

Excel is een platform dat je op talloze manieren kan gebruiken. Hier zijn de 10 redenen waarom ook ik koos voor Excel voor het maken van applicaties.

1. Excel is sneller te leren dan andere platforms (als niet-programmeur)

Je hoeft geen programmeertaal te leren. Ik heb een financiële achtergrond. Denken in tabellen en formules en het visualiseren van informatie is mijn tweede natuur. Het is voor mij logischer dan het schrijven van programmacode. Je hoeft bij Excel alleen maar te weten welke formules en grafieken er voor je beschikbaar zijn om te gebruiken.

2. Oplossingen zijn eenvoudiger te distribueren (bijna iedereen heeft Excel)

Bijna iedereen heeft Excel op zijn computer staan. Je hoeft je gebruikers niet te vragen om nieuwe software te installeren, zodat ze jouw oplossing kunnen gebruiken. Ze kunnen direct aan de slag, door het simpel openen van een Excel-template.

3. Excel is niet-branchespecifiek

Bij voorkeur maak ik oplossingen voor verschillende branches. Excel is een platform dat niet-branchespecifiek is. Met Excel ben ik eenvoudig in staat om oplossingen te maken voor alle soorten branches.

4. Applicaties zijn gemakkelijk uit te breiden door gebruikers

Als je een applicatie ontwikkelt voor een grote groep gebruikers, dan is de kans groot dat gebruikers verschillende behoeften hebben. Gebruikers kunnen met Excel gemakkelijk zelf uitbreidingen of verbeteringen aanbrengen zonder dat een programmeur nodig is. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van extra werkbladen en gegevens die de klant wil gebruiken in het bestand.

5. Gebruikers profiteren van de voordelen van ingebouwde functies

Dat brengt me direct op de volgende reden. Ik hoef weinig nieuw te bouwen, omdat alle gebruikers direct honderden ingebouwde functies kunnen gebruiken. Microsoft heeft al het werk al gedaan. Met Excel is het veel gemakkelijker om gebruikers bepaalde rechten te geven. Ze kunnen zelf eenvoudig kleuren wijzigen, het lettertype kiezen, randen aanbrengen, de tekstuitlijning wijzigen etc. En dat allemaal zonder enige vorm van programmeren.

6. Gebruikers kunnen snel aan de slag

Over het algemeen zijn gebruikers snel aan den slag met Excel. Als gewone gebruiker van een template hoef je geen uitgebreide kennis te hebben van alle functies van Excel om te profiteren van alle voordelen van de Excel-applicatie. Als een template goed is ontworpen, hoef je alleen maar gegevens in te voeren of te selecteren. Excel doet de rest.

7. Er is veel ondersteuning beschikbaar op internet

Er is veel (gratis) hulp om Excel te gebruiken beschikbaar op internet. Ik leerde zelf veel over Excel dankzij de vele tips, trucs en oplossingen van vrij toegankelijke websites. Bijna nooit ben je de eerste die een bepaalde uitdaging heeft. Er is altijd wel iemand die een oplossing heeft voor jouw probleem.

8. Het is zeer eenvoudig om gegevens in te voeren (zelfs bulkgegevens)

Gegevensinvoer is een belangrijke vereiste voor alle applicaties. Met Excel is het kinderlijk eenvoudig om gegevens in te voeren dankzij. Zelfs als je bulkgegevens uit een andere spreadsheet of een ander bestand moet verwerken. De meeste gegevens kun je gewoon kopiëren en plakken in Excel. In dit is een gigantisch voordeel.

9. Archiveren is eenvoudig

Archiveren van gegevens is enorm simpel als je bijvoorbeeld een bestand voor elk jaar, iedere maand of elk project wilt behouden. Het enige wat je hoeft te doen is een kopie te maken van de spreadsheet. Bijvoorbeeld doordat je de template opslaat onder een andere naam. En je start met het invoeren van nieuwe gegevens. Dit kost zeer weinig moeite.

10. Privacy en beheer van gegevens is 100% gegarandeerd

Gebruikers van spreadsheets hebben volledige controle over de gegevens die in het bestand staan. Ze kunnen het bestand opslaan waar ze willen en zijn ervan verzekerd dat privacy volledig is gewaarborgd. Ze kiezen zelf met wie ze de gegevens delen.

Plaats een reactie

De waardering van www.boekhoudeninexcel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 1854 reviews.