6 onmisbare financiële vaardigheden

Financiën is belangrijk voor alle organisaties. De cijfers en het jargon kunnen overweldigend zijn, maar je moet ze begrijpen om effectief te kunnen managen of ondernemen. Het maakt niet uit waar je werkt in je organisatie. Je doet je werk beter als je weet hoe financieel succes wordt gemeten en welke impact jij hebt op de prestaties van de onderneming. Mijn nieuwe boek dat volgende maand uitkomt legt in 60 minuten de basisbeginselen van financiën snel en eenvoudig uit.

Dankzij zes onmisbare financiële vaardigheden lever je een effectievere bijdrage aan de groei- en winstambitie van je bedrijf.

De 6 onmisbare financiële vaardigheden

  1. Stuur op de drie belangrijkste financiële rapportages: raak vertrouwd met de winst- en verliesrekening, de balans en het kasstroomoverzicht (cashflow).
  2. Meet de financiële gezondheid met de jaarrekening: begrijp aan de hand van kengetallen de winstgevendheid, liquiditeit, solvabiliteit, efficiëntie en productiviteit van je onderneming.
  3. Stel een adequate begroting op: maak een cijfermatige onderbouwing van je plannen en toets of ze haalbaar zijn.
  4. Krijg je investeringsvoorstel wél goedgekeurd: onderbouw jouw initiatief in 7 praktische stappen.
  5. Draai aan de financiële knoppen: leer het verschil tussen winst en cash en hoe je die kunt beïnvloeden.
  6. Monitor de prestaties van je onderneming: ontdek 4 methoden om je resultaten te monitoren, zodat je met gerichte acties kunt bijsturen.

Nieuw boek

Binnenkort komt mijn nieuwe boek uit “Financiën voor managers en ondernemers in 60 minuten“. In 60 minuten leer je wat nodig is om jouw bedrijf, divisie, unit of afdeling beter te managen door het toepassen van 6 onmisbare financiële vaardigheden. De komende dagen plaats ik hierover 6 artikelen om een voorproefje te geven.

6 onmisbare financiële vaardigheden ontdek je met het boek Financiën voor managers en ondernemers in 60 minuten

Plaats een reactie

De waardering van www.boekhoudeninexcel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 1853 reviews.