Een begroting maken in Excel

Om verwachte inkomsten en uitgaven snel overzichtelijk te maken maak je een begroting. Je weet daardoor of je geld overhoudt of juist tekort komt. Een begroting maken kan naast zakelijke doeleindes ook privé worden toegepast. Bij Boekhouden in Excel bieden wij verschillende templates aan om een begroting te maken in Excel. Bekijk hier al onze mogelijkheden.

Excellent Plan - een complete begroting maken in Excel

De voordelen van een begroting maken in Excel

Door een begroting te maken in Excel weet jij beter wat de effecten zijn van financiële beslissingen. Bedrijven maken veelal een begroting voor een boekjaar of op projectbasis.

Wij hebben voor jou de belangrijkste voordelen van onze templates opgesomd:

 • Maak snel een complete begroting zonder uitgebreide invoer van gegevens
 • Volg stap-voor-stap een logisch pad
 • Verifieer de haalbaarheid van je plannen
 • Overtuig investeerders met professionele en overtuigende rapportages
 • Geniet van ongelimiteerde scenario-analyses voor 5 jaar zonder dubbele invoer of verlies van gegevens
 • Krijg automatisch een sluitende begroting tussen winst- en verliesrekening, kasstroomoverzicht en een balans die altijd in evenwicht is

Hoe werkt het template voor het maken van een begroting?

De Excel template die wij aanleveren is gevuld met rekenformules om het zo eenvoudig mogelijk te maken om snel overzicht te krijgen. Je hoeft enkel nog de gegevens in te vullen en de template doet het rekenwerk. Welke gegevens ingevuld moeten worden is afhankelijk van het type begroting dat je wilt maken. De uitkomsten van de begroting vertalen we naar grafieken en diagrammen. Hiermee worden de getallen visueel gemaakt waarmee het nog overzichtelijker wordt.

Een begroting maken in Excel is een uitkomst voor vele ondernemers. Om hierbij nog meer te ondersteunen formuleerden wij 65 handige begrotingtips, waaronder de volgende:

 • TIP 9: Stel een realistisch en haalbaar plan op
 • TIP 25: Bepaald de aflossingscapaciteit
 • TIP 61: Reserveer een vast bedrag per maand om van te leven

Download nu alle tips gratis!

65 handige begrotingstips

Welke templates voor een begroting maken zijn er?

Bij Boekhouden in Excel bieden wij verschillinde templates aan voor het maken van een begroting. Het varieert van simpele losse templates tot uitgebreide compleet geïntegreerde begrotingsmodellen. Onderstaand een greep uit ons assortiment:

 1. De Financial Planning Toolkit met losse modellen voor de exploitatie, investeringen, financiering, liquiditeitsprognose en privébegroting
 2. Het Financieel Plan in Excel: een geïntegreerde template van bovenstaande modellen inclusief balans
 3. Excellent Plan: het summum van alle begrotingen in Excel met 21 analysetools
 4. Business Cases: een begroting maken voor een business case in Excel en krijg je investeringsvoorstel wél goedgekeurd.

Meer informatie over onze handige templates?

Om meer informatie te krijgen over onze templates kan je gemakkelijk contact opnemen of de helpdesk raadplegen. Wij staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Weet je niet zeker welke template je nodig hebt? Wij kunnen je er uitstekend bij helpen!

De waardering van www.boekhoudeninexcel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 1790 reviews.