47 onmisbare belastingtips voor ondernemers

In dit whitepaper heb ik 47 onmisbare belastingtips voor je op een rijtje gezet. Financiën en belastingen zijn misschien niet sexy. Ik nodig je toch uit om dit document aandachtig door te lezen, zodat je er je voordeel mee kunt doen. Een klein beetje van je tijd kan je veel geld opleveren. In mijn boeken vind je nog veel meer tips en gratis rekenmodellen om je voordeel uit te rekenen.

Doe je regelmatig grote investeringen? Plan ze dan zorgvuldig (lees belastingtips 40, 41 en 42). Ben je direct-grootaandeelhouder (dga)? Lees dan belastingtips 29, 30 en 31. Ben je een kleine zelfstandige met een eenmanszaak? Lees mijn btw-belastingtips en zorg vooral dat je in aanmerking komt voor de ondernemersaftrek.

[button link=”http://dnoe7o9s4a6nq.cloudfront.net/47+onmisbare+belastingtips+voor+ondernemers.pdf” size=”large” style=”download” bg_color=”#0099cc”]Download gratis whitepaper met 47 onmisbare belastingtips[/button]

Belastingtips

Belastingtips categorieën

De tips heb ik verdeeld in de volgende categorieën, zodat je ze sneller terug kunt vinden;

 • Belastingsysteem (weet hoe het werkt)
 • Boekhoudtrucs (binnen wat wettelijk is toegestaan uiteraard)
 • Aftrekbare kosten en btw (verlaag je winst met kosten)
 • Fiscale bijtelling (beperk of omzeil de bijtelling)
 • Omzetbelasting (btw slimmigheden)
 • Vennootschappen (tips voor dga’s)
 • Eenmanszaken/vof’s (gebruik de ondernemersaftrek)
 • Overige (tips voor na de aangiften)

Een van de belangrijkste belastingtips

Persoonlijk vind ik dat je je als ondernemer moet verdiepen in ons belastingsysteem. Alleen dan kun je goed inschatten waar er voor jou belastingvoordelen te behalen zijn. Dit whitepaper geeft je snel en handig een overzicht waar jij winst kunt boeken.

Belastingtips voor ondernemers

Een van mijn favoriete belastingtips…

Tip 47: Check of je nog geld terugkrijgt door middeling

Heb je sterk wisselende inkomsten? Bereken dan of je in aanmerking komt voor een belastingteruggaaf via belastingmiddeling. Bij middeling tel je het belastbaar inkomen uit werk en woning (alleen box 1) van drie aaneengesloten jaren bij elkaar op. De uitkomst deel je door drie. Over deze uitkomst – het gemiddelde belastbare inkomen – bereken je per jaar opnieuw de belasting. Dit is belastingmiddeling. Is de herrekende belasting van die drie jaren lager dan de oude (verschuldigde) belasting, dan heb je – als je voldoet aan de voorwaarden – recht op belastingteruggave.

Tot slot

Let op. Deze tips zijn niet bedoeld als financieel advies. Eventuele financiële voordelen zijn afhankelijk van je persoonlijke situatie. Twijfel je of bepaalde tips op jou van toepassing zijn? Raadpleeg dan een adviseur.

3 gedachten over “47 onmisbare belastingtips voor ondernemers”

 1. Stephan is er opnieuw in geslaagd om de complexiteit van het voeren van je eigen administratie en hieraan gekoppelde belastingaangifte op een pragmatische wijze over te brengen. De blauwe envelop is niet langer een puzzel. Mooie aanvulling op de twee eerder verschenen boek

  Beantwoorden

Plaats een reactie

De waardering van www.boekhoudeninexcel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 1853 reviews.