Financiën simpel uitgelegd

Nu eindelijk je financiën simpel uitgelegd. Leer in 5 praktische stappen je financiën doen en begrijpen.

Het grote geldboek voor de kleine ondernemer zit boordevol tips, checklijsten, adviezen en stappenplannen. Alle rekenmodellen die in het boek gebruikt worden (40+) kun je bovendien gratis downloaden als je je boek registreert op de website. Deze rekenmodellen en sjablonen vind je nergens anders en hebben een waarde van €75.

Eindelijk je financiën simpel uitgelegd met het grote geldboek voor de kleine ondernemer

Wat leer je met dit boek?

Met dit boek worden je financiën simpel uitgelegd. Je leert in vijf praktische stappen jouw financiën doen en begrijpen. Van businessplan tot aangifte inkomstenbelasting. Zonder deze kennis kun je de financiële risico’s en voordelen van een onderneming onmogelijk begrijpen. Het boek leert je de CFO van je eigen bedrijf te worden. Als je meedoet aan het spel van ondernemen, wil je ook weten of je wint!

Het grote geldboek voor de kleine ondernemer:

 • Vermindert stress: je schept orde in de papieren en digitale chaos, je leert beter plannen, je weet altijd hoe je er financieel voorstaat, de belastingtijd wordt pijnloos en je hebt geen nare verrassingen meer.
 • Verhoogt de winst: je bespaart en verdient geld, omdat je de cijfers begrijpt die het verhaal vertellen van je onderneming.
 • Vergroot financiële zekerheid: je leert beter met geld en cijfers omgaan en je hebt nooit meer onverwacht geld tekort.

Hoezo financiën simpel uitgelegd?

Je financiën worden simpel uitgelegd aan de hand van de volgende vijf stappen:

[ordered_list style=”decimal”]
 1. Maak een plan: weet waarom je gaat ondernemen, schrijf je businessplan op 1 A4 en vertaal dit in een gedegen begroting.
 2. Administratie op orde: breng orde in de papieren en digitale chaos met een slim ordnersysteem en weet wat je allemaal moet bijhouden.
 3. Gegevens verwerken: richt je boekhouding in en verwerk eenvoudig alle bonnetjes, facturen en dagafschriften in je administratie (of weet hoe dat voor je gedaan wordt).
 4. Inzicht in cijfers: krijg inzicht in de financiële situatie van je onderneming, lees en begrijp de financiële rapportages en stuur op kengetallen.
 5. Controle over financiën: ken de aftrekbaarheid van kosten en btw, vergeet niets tijdens de jaarafsluiting, stel de jaarrekening op en doe je belastingaangiften.
[/ordered_list] [button link=”https://www.managementboek.nl/boek/9789462760868/het-grote-geldboek-voor-de-kleine-ondernemer-stephan-zwanikken/?affiliate=3041″ size=”xl” color=”orange”]BESTEL DIT BOEK[/button]

Waar helpt dit boek nog meer mee?

Dit boek helpt je verder om:

 • op 1 A4 een simpel plan te maken voor je onderneming, waarmee voor iedereen direct duidelijk is wat je doelen zijn, hoe je die gaat bereiken en wie, welke acties, wanneer uitvoert;
 • je plan financieel door te rekenen met gratis, praktische begrotingsmodellen;
 • orde te scheppen in de papieren en digitale chaos;
 • je boekhouding (grotendeels) zelf te doen of deze op verantwoorde wijze uit te besteden;
 • financiële rapportages te lezen en te begrijpen;
 • inzicht te krijgen in je eigen financiën;
 • nare financiële verrassingen te voorkomen; je weet altijd hoeveel belasting je (nog) moet betalen;
 • gebruik te maken van de aftrekbaarheid van kosten en btw;
 • niets te vergeten bij de jaarafsluiting en belastingaangiften;
 • zelf je eigen jaarrekening op te stellen. Je kunt de jaarrekening lezen en begrijpen, zodat je weet waar je aandacht naar uit moet gaan;
 • de aangifte inkomstenbelasting voor te bereiden en (grotendeels) zelf te doen.

Voor wie is dit boek geschikt?

Het grote geldboek voor de kleine ondernemer is geschikt voor ondernemers die controle willen krijgen over hun financiën. Financiën is de taal van het ondernemen. Zonder deze kennis kun je onmogelijk verantwoorde beslissingen blijven nemen. Het boek is ook geschikt voor bestuurders, toezichthouders en adviseurs waarvan wordt verwacht dat ze financiële cijfers kunnen lezen begrijpen. Speciaal voor hun wordt financiën simpel uitgelegd. Zelfs accountants en boekhouders zullen dit een praktisch boek vinden om aan te bevelen aan hun klanten die meer willen weten van hun financiën en administratie.

Binnenkort ook in jouw boekenkast?

Binnen een week is dit boek het best verkocht in de categorie Financieel Management op managementboek.nl.

Financiën simpel uitgelegd met het grote geldboek voor de kleine ondernemer

[button link=”https://www.managementboek.nl/boek/9789462760868/het-grote-geldboek-voor-de-kleine-ondernemer-stephan-zwanikken/?affiliate=3041″ size=”xl” color=”orange”]BESTEL DIT BOEK[/button]

Plaats een reactie

De waardering van www.boekhoudeninexcel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 1854 reviews.