Hier is een handige prijscalculator

Eureka! Je hebt een goed idee voor een product of dienst. Je denkt bijvoorbeeld:

“Ik moet een webshop maken die 3D-printeronderdelen verkoopt!

Of…

“Ik heb nog nooit een onderneming gezien dat organische hondenvoer verkoopt! Dat moeten we doen!”

Je hebt daar ongetwijfeld een bepaald omzetdoel bij in gedachten. Soms moet je anders tegen je ideeën aankijken en dit omzetdoel vertalen. Is het niet cool als je jouw omzetdoel kraakhelder opdeelt in kleine haalbare stukjes?

Je kijkt meteen anders naar je plannen als je ziet hoeveel omzet je bijvoorbeeld per maand moet halen of per dag. Of het aantal klanten dat je zo gek moet krijgen om een bepaald bedrag ervoor te bepalen. Of het aantal abonnees dat je moet zien te ronselen.

Prijscalculator voorbeeld

In onderstaand voorbeeld van de prijscalculator heb ik een omzetdoel gesteld van €45.000.  Dit doel wil ik halen in 24 maanden. Ofwel mijn omzet doel is €1.875 per maand of €62 per kalenderdag. Als ik een product verkoop dan moet ik bijvoorbeeld 500 mensen vinden die €90 voor dit product willen betalen. Is dat een haalbaar doel in 24 maanden? Dat zijn er 21 per maand.

Als ik een abonnement verkoop dan moet ik in 24 maanden 200 mensen vinden die €9,38 per maand betalen. Let op! Dit is een berekening als je ze allemaal op de eerste dag vindt. Maar als je na 24 maanden 200 abonnees hebt dan verdien je exact €45.000 de komende 24 maanden.

Als je op die manier naar je omzetdoel kijkt, wordt dan jouw omzetdoel in eens wel makkelijker haalbaar?

Prijscalculator Excel

Ik weet niet hoe jij er over denkt…. maar ik krijg allerlei ideeën en inzichten hoe ik mijn producten en diensten moet prijzen door simpelweg deze prijscalculator te gebruiken.

Download je prijscalculator

Als je jouw eigen calculaties wilt maken? Je vindt de prijscalculator in de ZZP Toolkit. De ZZP Toolkit krijg je al vanaf de Premium Edition van Boekhouden in Excel. Je kunt de ZZP Toolkit ook los kopen.

Download je eigen kopie en gebruik het wijs mijn vriend!

Plaats een reactie

De waardering van www.boekhoudeninexcel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 1810 reviews.