Iets later factureren?

Iets later factureren kan soms slim zijn. Dit geldt zeker voor kleine ondernemers die goed op hun liquiditeit moeten letten.

De meeste ZZP’ers doen per kwartaal aangifte omzetbelasting. Het is daarom slim om een grote verkoopfactuur net na het verstrijken van een kwartaal te versturen. Verstuur bij voorkeur de factuur op de 1e van het nieuwe kwartaal in plaats van de laatste dag van het voorgaande kwartaal. Dus op 1 oktober in plaats van 30 september. Verstuur je de factuur op 30 september dan moet je de BTW van die factuur afdragen voor het eind van de volgende maand (dus voor 31 oktober).

Word geen bank. Gewoon iets later factureren.

Met het huidige betaalgedrag van veel klanten loop je het risico dat je zelf het geld nog niet eens binnen hebt. Je speelt dus voor bank. Iets later facturen (in dit geval maar 1 dag) voorkomt deze onnodige vorm van ‘voorfinancieren’.

Sta hier even bij stil de volgende keer als je weer een factuur opstelt.

Factuurstelsel

Lever je goederen en diensten aan ondernemers of verenigingen of stichtingen? Dan ben je verplicht een factuur te versturen. Je past dan het zogenaamde factuurstelsel toe bij het berekenen van de btw die je moet betalen. Als je dit artikel leest op de site van de belastingdienst dan snap je waarom iets later factureren soms verstandig is.

Hieronder kun je nog een set gratis facturen in Excel bestellen.

Iets later factureren?

Plaats een reactie

De waardering van www.boekhoudeninexcel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 1854 reviews.