[UPDATE] Boekhouden in Excel 9.0 met 2 extra banken

Zoals gebruikelijk brengen we ieder jaar een update uit van Boekhouden in Excel. Maak kennis met versie 9.0! Dankzij onze klanten zijn we in staat om ieder jaar met verbeteringen en uitbreidingen te komen. Klanten geven regelmatig suggesties voor zaken die al lang mogelijk zijn, zoals het sorteren van tabellen (daar is ook een video voor). Raadpleeg daarom ook het Versiebeheer om te zien wat er allemaal wijzigt.

In dit blogartikel ontdek je alle nieuwe functionaliteiten en verbeteringen van Boekhouden in Excel 9.0 en lees je hoe je kunt updaten naar de nieuwste versie.Boekhouden in Excel 9.0 - update met 2 extra banken

DEMONSTRATIEVIDEO 9.0

Bekijk onderstaande video waarin alle (belangrijke) wijzigingen getoond worden.

BELANGRIJKSTE WIJZIGINGEN

Hieronder volgt een korte toelichting op de 5 belangrijkste wijzigingen van Boekhouden in Excel 9.0.

1. Nieuw menu

Het eerste wat opvalt is het nieuwe hoofdmenu. Het oude menu werd een beetje onoverzichtelijk door alle uitbreidingen. Daarom introduceren we in versie 9.0 dit nieuwe menu. Het kent dezelfde layout als het rapportagemenu. Alleen bevat dit menu nog de bekende achtergrondkleuren, zodat je snel je opties weer terug kunt vinden. Je schakelt snel tussen het hoofdmenu en rapportagemenu met de grote knop.Nieuw hoofdmenu voor Boekhouden in Excel 9.0

2. 2 extra bankrekeningen

Het meeste werk zat in de uitbreiding van Boekhouden in Excel 9.0 met 2 extra bankrekeningen. Steeds meer ondernemers werken met het zogenaamde Profit First systeem, waarbij je potjes maakt voor onder andere je winst, belasting, kosten en (ondernemers)salaris.

Bij Knab kun je heel eenvoudig extra bankrekeningen hiervoor openen, maar natuurlijk moet je die ook kunnen verwerken in je boekhoudpakket. Daarom voegden we 2 extra bankrekeningen toe.

2 extra banken in boekhouden in excel 9.0

3. Saldibalans en kolommenbalans opvraagbaar per periode

Vanaf nu is het mogelijk om de saldibalans en kolommenbalans per periode op te vragen. Selecteer de periode in de blauwe cel en klaar is Kees.Saldibalans per periode opvraagbaar

4. Klassieke Winst- en verliesrekening en Balans opvraagbaar per periode (excl. vjp)

Hetzelfde geldt voor de ‘klassieke’ winst- en verliesrekening en balans.Balans en winst- en verliesrekening per periode opvraagbaar

5. Artikelanalyse

Met dit rapport kun je tot 3 artikelen met elkaar vergelijken qua verkochte aantallen, omzet en marge.

Rapport Artikelanalyse in Excel

Andere wijzigingen?

Alle andere wijzigingen lees je bij Versiebeheer.

DEMONSTRATIE EXCEL WORKX UPDATE TOOL

Bekijk in deze video hoe je jouw gegevens razendsnel en geheel automatisch overzet in de nieuwste versie van Boekhouden in Excel.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Moet ik opnieuw betalen voor deze update?

Nee, alle updates van Boekhouden in Excel zijn gratis zolang je een geldige licentie hebt.

Hoe moet ik de nieuwe versie downloaden?

Vanaf nu kun je Boekhouden in Excel 9.0 downloaden via het ledengedeelte van de website of bij jouw downloads in je account. Als je meer dan het standaard aantal regels denkt nodig te hebben, download dan de extra grote variant (met dubbel aantal regels).

Ik heb al een activatiecode voor 2023, moet ik nu een nieuwe activatiecode maken voor versie 9.0?

Nee, je kunt gewoon je oude activatiecode van 2023 gebruiken. Je hoeft dus geen nieuwe activatiecode aan te maken voor 2023 als je dat al had gedaan. Bekijk hier hoe je zelf je de activatiecode aanmaakt in jouw account.

En mijn maatwerk dan?

Maatwerk wat je in het verleden hebt laten doen, wordt niet automatisch overgenomen. Dit moet je wederom aanvragen en afrekenen of je kunt jouw oude versie blijven gebruiken.

Hoe neem ik versie 9.0 in gebruik?

De meeste mensen stappen per 1/1 over op een nieuwe versie, omdat je dan alleen de vaste gegevens hoeft over te nemen: klanten, leveranciers, producten & diensten, projecten, instellingen en eventueel jouw aangepaste rekeningschema. Maar dankzij de gratis ExcelWorkx Update Tool kun je nu altijd tussendoor overstappen.

Hoe zet ik mijn gegevens over?

Heel makkelijk. Gebruik de nieuwe gratis ExcelWorkx Update Tool. Selecteer je oude bestand met gegevens, selecteer je nieuwe lege template en druk op de kopieerknop.

Ben je eigenwijs en wil je desondanks toch handmatig je gegevens overzetten (of gebruik je een Mac)? Selecteer de gegevens van de witte cellen in een tabblad, bijvoorbeeld de cellen D10 t/m W23 van het tabblad Klanten, rechtermuisklik, kies Kopiëren (of ctrl-C), ga naar cel D10 van het tabblad Klanten in versie 9.0, rechtsklik en HEEL BELANGRIJK! Kies Plakken speciaal, Waarden. Doe dit voor alle groepen van witte cellen per tabblad.

Kunnen jullie dit voor me doen?

Voor een kleine vergoeding van € 50 zetten wij jouw administratie over in de nieuwste versie. We zetten dan ook de door jou aangepaste factuursjabloon over. Bestel dan dit maatwerk.

JOUW REACTIE? VERZOEKEN/IDEEËN?

Kun je deze update waarderen of heb je nog ideeën? Laat s.v.p. hieronder weten wat je ervan vindt. Dat vinden we erg leuk om te lezen en zullen er ook op antwoorden.

Plaats een reactie

De waardering van www.boekhoudeninexcel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 1810 reviews.