Huishoudbudget in Excel (gratis download)

Blijf scherp op je centjes letten met dit prachtige huishoudbudget in Excel. Leef zuinig en betaal eerst jezelf. Dit bereik je op een eenvoudige manier door een budget te gebruiken. Je weet hoeveel geld je binnenkrijgt. Zodra je bijhoudt (of inschat) hoeveel je waaraan uitgeeft, dan kun je gemakkelijk zien hoeveel je je toekomstige zelf betaalt en wat voor speelruimte je hebt. Dus maak je leven nu geweldig met dit eenvoudige maar elegante huishoudbudget in Excel. Je kunt hier gratis downloaden in de webwinkel.

Download huishoudbudget (gratis)

Schermvoorbeeld huishoudbudget

Hier vind je een schermvoorbeeld van het simpele huishoudbudget in Excel.

Simpel huishoudbudget in Excel

Hoe werkt het?

Heel eenvoudig.

Simpel huishoudbudget in Excel uitleg

  1. Begin met het invullen van je netto maandinkomen en de gespecificeerde uitgaven. Je kunt verschillende frequenties selecteren (bijvoorbeeld huur – €500 per maand, hondenbelasting – €70 per jaar, enz.)
  2. Terwijl je de gegevens vult, worden de samenvattingen op categorieniveau bovenaan weergegeven, samen met een gegevensbalk om de relatieve uitgaven van elke categorie weer te geven.
  3. Het OVERSCHOT aan de linkerkant verandert in TEKORT en wordt ROOD als je meer uitgeeft dan je verdient.
  4. De grafiek links helpt je om het grote geheel te zien en je uitgaven / sparen te optimaliseren.

Wat krijg je?

Het gratis Excel-sjabloon voor je huishoudbudget is dubbel uitgevoerd. De gebruikte grafiek – een ‘treemap’ – is alleen vanaf Excel 2016 te gebruiken. Daarom is een tweede blad voor gebruikers van oudere Excel-versie toegevoegd. Dit tweede blad bevat een zogenaamde stapelgrafiek. De treemap is echter het meest geschikt voor ons doel om te zien waar je je geld aan uitgeeft.

Excel 2016

Simpel huishoudbudget treemap excel 2016

Excel 2013 of lager

Simpel huishoudbudget stapelgrafiek excel 2013 of lager

NIBUD-rubrieken en -categorieën

We hebben de rubrieken en categorieën gebruikt die ook het NIBUD hanteert. Daar hoef je je niet aan te houden. Je kunt eenvoudig de koppen van de categorieën aanpassen en de rubrieken overschrijven met je eigen items. Voor het gemak heb ik de kleuren van de categorieën laten terugkomen in de grafieken, zodat je ze snel herkent.

Download huishoudbudget (gratis)

En jij?

Gebruik jij Excel om je uitgaven in de gaten te houden en je financiën te monitoren? Deel hieronder s.v.p. jouw mening bij de reacties.

Dit product is gebaseerd op een template van Purna Duggirala en geschikt gemaakt voor Nederland.

1 gedachte over “Huishoudbudget in Excel (gratis download)”

Reacties zijn gesloten.

De waardering van www.boekhoudeninexcel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 1854 reviews.