Vakantieplanning maken in Excel

Een vakantieplanning maken in Excel? Doe dat nu! Want de meivakantie en de zomervakantie staan weer voor de deur. Dit betekent dat veel mensen willen gaan genieten van een welverdiende vakantie. Je wilt dan snel een overzicht hebben van alle verlofaanvragen. Een goede en eenvoudige vakantieplanning maken in Excel is dan geen overbodige luxe.

vakantieplanning maken in excel

Vakantieplanning maken in Excel met Vakantieplanning Plus

Met ons Excel-sjabloon Vakantieplanning Plus maak je eenvoudig en zeer doeltreffend de vakantieplanning voor je personeel en/of collega’s. Dit slimme Excel-sjabloon is gemakkelijk te gebruiken voor iedereen. In enkele stappen maak je de vakantieplanning voor het gehele jaar. Sterker nog. Vakantieplanning Plus is geschikt voor alle jaren. Je kunt dus gewoon blijven doorwerken in hetzelfde sjabloon. Zo maak je ook de vakantieplanning voor het volgende jaar… en het jaar daarop… enzovoorts.

[button link=”https://www.boekhoudeninexcel.nl/product/verlof-en-vakantie/vakantieplanning/” size=”large” style=”alert” bg_color=”#0099cc”]Bestel tijdelijk met €10 extra korting![/button]

Verlof en ziekte bijhouden

Met deze tool registreer je zowel verlofdagen als ziektedagen in één praktisch sjabloon. Bepaal zelf maximaal 5 verloftypes. Denk bijvoorbeeld aan: vakantie, ziekte, halve dag, atv/adv, onbetaald verlof etc. Ieder verloftype heeft een dagwaarde. Een halve dag krijgt een waarde van 0,5.

vakantieplanning maken in excel en verloftypes

Wanneer een medewerker op hele week op vakantie gaat, dan vul je dat in het register in op één regel. Bijvoorbeeld: een collega gaat van maandag 30 april 2018 t/m vrijdag 4 mei 2018 op vakantie. Dan vul je als startdatum 30/4/2018 en als einddatum 4/5/2018. Zit er een feestdag in deze periode? Dan wordt deze dag niet als vakantiedag gerekend.

vakantieplanning maken in excel via verlofregister

Feestdagen invullen

Vakantieplanning Plus houdt rekening met feestdagen die voor jouw organisatie gelden. Plant een medewerker vrij op een feestdag dan wordt dit niet als vakantie geboekt. De feestdagentabel is eenvoudig uit te breiden door een nieuwe datum onderaan de tabel te typen. De feestdagentabel wordt dan automatisch uitgebreid.

vakantieplanning maken in excel met feestdagen

De vakantieplanning gebruiken in 5 stappen

Je bent binnen no-time aan het werkt met deze handige vakantieplanning:

  1. Vul verloftypes, feestdagen en weekenddagen in bij Instellingen.
  2. Vul gegevens van al je medewerkers in.
  3. Registreer vervolgens alle verlof/afwezigheid in het register.
  4. Bekijk de teamkalender voor de geselecteerde maand.
  5. Bekijk/print het jaarrapport voor de gekozen medewerker.

We hebben voor je gemak heen handig menu toegevoegd. Hiermee navigeer je snel tussen diverse onderdelen van het Excel-sjabloon.

vakantieplanning menu

Snel inzicht krijgen met 2 praktische overzichten

Je krijgt snel inzicht in de afwezigheid van je personeel door het gebruik van de volgende twee overzichten:

  1. Team dashboard
  2. Medewerker rapport

Team dashboard

Het team dashboard toont voor de gekozen maand in één oogopslag wie op welke dag afwezig is. Plan zo snel een eenvoudig de capaciteit van je afdeling tijdens de vakantieperiodes. Selecteer simpelweg het rapportagejaar en de rapportagemaand en het overzicht wordt automatisch bijgewerkt. Feestdagen en weekenddagen zijn gemakkelijk herkenbaar. Rijen van medewerkers die nog niet of niet meer in dienst zijn worden grijs gemaakt.

vakantieplanning maken in excel

Medewerker rapport

Het medewerker rapport toont de afwezigheid van de geselecteerde medewerker voor het gehele jaar. Kies een rapportagedatum ergens in het jaar als je alleen gegevens tot die periode wilt zien. De totalen per maand worden netjes weergegeven naast het jaaroverzicht, zodat je direct een goed beeld hebt.

vakantieplanning medewerker rapport

Demonstratievideo

Complete verlofregistratie?

Let op! Dit is een tool voor het maken van een vakantieplanning. Wil je een complete verlofregistratie bijhouden volgens de Nederlandse wetgeving? Ga dan voor Verlofkaart in Excel.

Verlofkaart in Excel - verlofregistratiesysteem

Bestel nu Vakantieplanning Plus

Klik kop onderstaande knop om de vakantieplanning te bestellen.

Download nu>

Extra bundelkorting

Ben je een slimme ondernemer? Kies dan voor de extra grote bundelkorting. Want je krijgt nu alle vakantieplanners en/of verlofregistratiesysteem in extra goedkope bundels.

Combi Vakantieplanners voor slechts €81 €49

Combi Verlof & Vakantie vanaf €99

2 gedachten over “Vakantieplanning maken in Excel”

Plaats een reactie

De waardering van www.boekhoudeninexcel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 1858 reviews.