Tijdregistratie werknemer in Excel zonder kloktijden

Tijdregistratie werknemer in Excel nodig? Zoek niet verder. Gebruik de urenstaat werknemer als jouw medewerkers gewerkte uren moeten verantwoorden, maar geen in/uit kloktijden registreren.

Tijdregistratie werknemer bestaat uit:

 • Een wekelijkse urenstaat
 • Een tweewekelijkse urenstaat
 • Vierwekelijkse urenstaat
 • Maandelijkse urenstaat
 • Twee verschillende manieren van uren-invoer: 1) als decimale getallen of 2) als uren:minuten (uu:mm)
 • Handige rekenhulpen om van decimaal naar uu:mm te rekenen en andersom
 • Lege formulieren in pdf-formaat om deze met de hand in te vullen

In de weekstaat vul je gewerkte uren in hh: mm-formaat of decimaal formaat. Je vindt een afzonderlijk werkblad voor elke optie. 4 werkbladen dus. Vul uurlonen in om het totale loon te berekenen. Pas naar wens de categorieën aan, zoals uren, overuren, ziekte, vakantie, atv etc.

Tijdregistratie werknemer closeup

10 x 10 kleuren

Tijdregistratie werknemer in Excel bevat 10 x 10 kleuren. Kies een kleur voor de kopregel en een kleur voor de invoervelden. Zo zijn er maar liefst 100 kleurcombinaties mogelijk.

tijdregistratie werknemer in 10 x 10 kleuren

Mooi urenregistratie sjablonen in Excel

Kalender

Tijdregistratie werknemer in Excel komt inclusief een handige kalender. Kies het jaar en de betreffende maand, zodat je snel de startdatum van de week vindt. Het weeknummer wordt automatisch rechts van de kalender getoond. Bij Instellingen kun je de startdag van de week aanpassen. Standaard begint de week op een maandag.

Kies het jaar en de maand

Voorbeeld tijdregistratie werknemer

Hieronder vind je twee voorbeelden van de urenstaat werknemer: wekelijks, tweewekelijks, vierwekelijks en maandelijks. Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.

Wekelijkse urenstaat werknemer uu:mm-formaat Wekelijkse tijdregistratie werknemer decimaal-formaatTweewekelijkse urenstaat werknemer uu:mm-formaatTweeekelijkse urenstaat werknemer decimaal-formaatVierwekelijkse urenstaatVierwekelijkse urenstaat in ExcelUrenstaat maandelijksUrenstaat maandelijks

Tijdregistratie werknemer werkt heel simpel

 1. Pas de sjabloon aan met je bedrijfsgegevens en werknemersnaam en uurtarief
 2. Druk het (pdf)-bestand af, e-mail het of deel het met je werknemers
 3. Laat de werknemers de urenstaat dagelijks invullen en wekelijks, tweewekelijks, vier wekelijks of maandelijks indienen
 4. Ontwikkel een procedure voor het melden en opnemen van voltooide urenstaten

werknemer urenstaat invullen

Urenstaat werknemer versturen als pdf

Een geweldige manier om de ingevulde urenstaat naar je manager te sturen (naast afdrukken) is om de urenstaat eerst als PDF op te slaan en vervolgens de PDF te e-mailen. Je kunt een PDF maken met Excel door naar Opslaan als te gaan en PDF te kiezen in de lijst met bestandstypen.

wekelijkse en tweewekelijkse urenstaat werknemer

De urenstaat invullen en aanpassen

[u]: mm versus decimale opmaak: elk van de sjablonen bevat een afzonderlijk werkblad voor het invoeren van tijden met u:mm of decimale notatie.

Het tijdformaat u:mm is eenvoudig voor de werknemer, omdat de meeste mensen bij tijd in uren en minuten denken. Als je werknemers toestaat om tijden in te voeren die zijn afgerond op de minuut of 5 minuten, gebruik dan u het u:mm-formaat.

Het decimale formaat werkt prima als je naar de dichtstbijzijnde 15 minuten afrondt. Bijvoorbeeld, 30 minuten wordt ingevoerd als 0,5, 15 minuten wordt ingevoerd als 0,25 en 45 minuten wordt ingevoerd als 0,75.

rekenhulp uren berekenen

In het sjabloon vind je bij alle werkbladen een handige rekenhulp. De rekenhulp vertaalt je input dan bijvoorbeeld van 0,25 naar 0:15.

Bedrijfsgegevens aanpassen: vul bij Instellingen je bedrijfsgegevens aan en pas de urenstaat werknemer naar wens aan. Als je de handtekeningregels niet nodig hebt, verwijder of verberg dan die rijen. Kies het valutasymbool (bijvoorbeeld: €).

Overuren: je kunt een afzonderlijk uurtarief voor reguliere uren en overuren toewijzen. Misschien wil je nog extra notities toevoegen aan de urenstaat om het beleid ten aanzien van overuren, vakantie, etc. uit te leggen. Je kunt dit doen door notities aan de kolomlabels toe te voegen of de informatie in de zijkant te plaatsen.

Optionele tarief- en betaalinformatie: als je alleen uren wilt bijhouden of als je afgedrukte lege urenstaten gebruikt, kun je de rijen met de uurtarieven en bedragen verwijderen.

Inktvriendelijk ontwerp: als je je zorgen maakt over het gebruik van teveel (gekleurde) inkt bij het regelmatig afdrukken van urenstaten, dan kun je de achtergrondkleuren verwijderen en de lettertypekleuren in zwart veranderen.

tijdregistratie werknemer excel

Video

Bekijk de video over tijdregistratie werknemer in Excel.

Meer informatie

https://www.boekhoudeninexcel.nl/product/urenregistratie-templates/urenstaat-werknemer/

 

Plaats een reactie

De waardering van www.boekhoudeninexcel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 1853 reviews.